Akik Taşı Faydaları Ne İşe Yarar? Nasıl Temizlenir? Detaylı Anlatım!

akik taşı faydaları

Akik taşı faydaları gerçekten saymakla bitmez. Bugün doğal taşların en dikkat çekenlerinden ve en popüler olanlarından birisi olan akik taşını anlatacağız. Büyülü bir taş olarak bilinen akik, özenerek yaratılmış gibi bir görünüme sahiptir.

 

Doğal taşlar yer katmanlarındaki minerallerin birleşmesinden oluşurlar. Akik taşı da minerallerin kendi aralarında birleşmesiyle ortaya çıkan oldukça özel bir taştır. Hem çoklu hem de renkli katmanların bu doğal taşı oluşturması doğanın bir mucizesi olarak nitelendirilebilir.

Bir doğal taş kesildiğinde ortaya farklı geometrik şekiller ve eşsiz desenler çıkar. Fakat akik taşının özel olması sadece katmanları ve desenleriyle alakalı değildir. Bu doğal taş kesildiği zaman doğanın gerçek resimleri de gün yüzüne çıkmaktadır.

 

Akik taşına dikkatli bakarsanız katmanlarında denizlerin, ormanların davetkar manzaralarını ve antik sur, kale gibi hatları olan bir tabiat manzarası görebilirsiniz. Doğa akik taşını oluştururken sanki kendinden bir parça işlemiş ve ayna görevi görmesini sağlamıştır...

 

Akik taşı katmanları zaman içerisinde değişiklik gösterebilir. Her zevke göre uygun olabilecek oldukça geniş bir renk paletiyle dikkat çeken akik taşının, her renginde kendine özgü bir gölge de bulunmaktadır. Güneşe tuttuğunuzda şeffaflık gösteren türleri de mevcuttur.

 

Akik Taşı Faydaları Nelerdir?

akik taşı faydası

 

Akik taşı faydaları ile ilgili yapılan araştırmaların bütününü ve kendi tecrübelerimizi yazının devamında bulabilirsiniz. Özellikle akik taşı ne işe yarar diye soranlar için tam bir rehber olacaktır.

 

Doğanın koynunda oluşan taşlar tabiattan aldığı enerjiyle insanoğluna da pozitif etkiler vermektedir. Akik taşı faydaları da tamamen bu enerjilerden gelmektedir. Katmanlı taş olarak bilinen akik, tabiatın en güzel yanlarını yansıtan taşların başında geliyor. Bu yüzden akik taşının her katmanında farklı enerjiler saklıdır.

 

Akik iyileştirici ve büyülü özellikleriyle geçmişten beri ezoterikçilerin en sık kullandığı taşlardan biri olmaktadır. Günümüzde ise litoterapide sıkça kullanıldığı görükmektedir. Akik taşı faydaları kendini en çok iyileştirici ve büyülü özelliklerinde göstermektedir. Sizin için oluşturduğumuz fayda listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

 

Akik Taşı Faydalı Özellikleri

 

  • Duyguları güçlendirir;
  • Yüksek koruyucu özelliğe sahiptir (eski zamanlarda koruyucu tılsımları yapmak için kullanılırdı);
  • Ailelerin huzurunu korur ve mutluluk getirir;
  • Yaratıcı insanların yeteneklerini ortaya çıkarır:
  • Başarıyı ve refahı çeker;
  • Neşe dalgası getirir, motivasyonu yükseltir;
  • Negatif enerjileri yok eder, pozitife çevirerek aurayı dengeler (özellikle yeşil akik);
  • Cesaret ve sağduyu verir;
  • Denge taşıdır;
  • Nazara ve hasara karşı tılsımdır.

 

Akik Taşı İyileştirici Özellikleri

 

  • Sindirimi normalleştirir (sarı akik);
  • Astımı rahatladır ve solunum yolu hastalıklarına iyi gelir (beyaz akik);
  • Baş ağrılarını hafifletir;
  • Endokrin sistem hastalıklarına yardımcı olur (mavi akik);
  • Osteokondrozla savaşır (mavi akik);
  • Çok iyi ağrıkesicidir (çok katmanlı ve çok renkli akikler);
  • Kalp sorunlarına iyi gelir (siyah akik);
  • Stresi azaltır (yemen akiği).

 

Özellikleri Nelerdir?

 

Her doğal taşın farklı özellikleri bulunmaktadır. Bir taş keşfedildiği anda öncelikle fiziksel ve kimyasal özellikleri araştırılmaktadır. Akik taşı özellikleri de öncelikle kimyasal ve fiziksel olarak özellikleriyle dikkat çeker. Doğal taşlar insanlar tarafından kullanıldıkça daha farklı iyileştirici özellikler de ortaya çıkmaktadır.

 

Her taşın farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikler insanoğlu tabiatta taş oluşmaya başladığı günden beri birleşen minerallerle ortaya çıkmaktadır. Bu özellikleri sayesinde de doğal taşlar farklı gruplara ayrılmaktadır.

 

Kuvars ve lifli kalsedon çeşitlerine ait olan akik taşı, silika ailesinin (SiO2) çeşitli minerallerinin iç içe geçmesi sonucunda oluşmuştur. Mohs ölçeğine göre sertlik derecesi 6.5 ile 7 arasındadır. Bu derece akik taşının yüksek güç seviyesinde olduğunu göstermektedir. Akik kuvars çeşitleri içinde yer aldığı için aside dayanıklıdır. İşlem görmediğinde mat bir yüzeye sahip olsa da parlatıldığında camsı bir yüzeye sahip olur.

Akik Taşı Nasıl Temizlenir?

 

Akik taşı nasıl temizlenir sorusunu kendisine soranlar için bir de bu doğal taşın temizlik rehberini paylaşmak istedik. Daha önce bahsettiğimiz gibi bu taş yüksek sertlikteki minerallerden oluştuğu için özellikle kuyumculuk sektöründe cilalanarak işlem görmektedir. Taşın cilalanması bir yere çarptığında çizikler oluşmasının önünü açmaktadır.

 

Katmanlı bir taş olduğu için keskin sıcaklık düşüşlerinde çatlama yaşanabilir. Çatlamasının sıcaklık dışındaki diğer sebebi ise içerisinde barındırdığı enerjidir. Bu yüzden sadece akik değil diğer yüksek enerjili doğal taşların tamamını özenle kullanılmalı ve bakımı yapılmalıdır.

Peki, akik taşı nasıl temizlenir? Bunun için pek çok yol mevcut. Ama en tehlikesiz ve kolay yöntemi akan suyun altında akik taşını yıkamaktır. Eğer taşınızın profesyonel biçimde temizliğinin yapılmasını arzu ediyorsanız taş takı şeklindeyken mutlaka gümüşçü veya kuyumcuda temizletmenizi öneriyoruz.

Şunun bilinmesi gerekiyor; "Doğal taşlar sadece dış etkenlerle kirlenip, tozlanmaz." Ayrıca negatif enerjilerde taşı kirletebilir. Eğer akik taşınızın negatif enerjiden arınarak temizlenmesini isterseniz akan musluk suyu yeterli olmaz. Mutlaka artezyen veya nehir gibi canlı su olması gerekmektedir.

 

Taşın negatif enerjisini temizlemek için ayın son 3 gününü beklemek gerek. Çünkü ayın bu zamanlarında doğal taşların enerji alanlarında biriken bilgilerden ayrıldığı ve gücünün zayıfladığı bilinmektedir. Taşınızı canlı suyla birlikte bir cam kaba alıp birkaç saat beklettikten sonra yine akan suyun altında yıkamakla negatif enerjilerinden arındırabilirsiniz.

 

Akik Taşı Yüzük

Şimdilerde bu zarif ve güçlü doğal taş en çok takı sektöründe kullanılmaktadır. Özellikle akik taşlı yüzük modelleri en çok tercih edilenler arasında gösterilmektedir. Diriliş Takı markası olarak bizde müşterilerimize erkek gümüş yüzük kategorisinin altında onlarca farklı akik taşı yüzük modeli sunuyoruz.

 

Oval, kare veya yuvarlak kesimleriyle birçok farklı tarzda üretilen akik yüzükler, müşterilerimizin de en çok tercih ettiği doğal taşlar arasındadır. Kırmızı, yeşil, koyu kırmızı, sarı, bordo ve siyah renkli akik çeşitleri arasından sizde en beğendiğinizi sipariş edebilirsiniz. Bunun için ilgili kategoriyi ziyaret etmeniz yeterlidir.

 

Etiketler: akik taşı faydaları, akik taşı ne işe yarar, akik taşı nasıl temizlenir
Ocak 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR