Balık Burcu Taşları, Doğal ve Uğurlu Taşı Hangisidir?

Balık Burcu Taşları

Sembolü iki farklı yöne doğru yüzen balık olan 12. Takım yıldızı balık burcunu işaret eder. Sembolünden de görüldüğü üzere kararsız kalan balık burçları, çoğu zaman durgun ve duygusal ruh halleri ile bilinirler. Bu yönleri suyu iyice durgunlaştırır, ilerlemelerine engel olur. Doğru seçilmiş balık burçu doğal taşları bu burcun temsilcilerini durgun sulardan alıp hareketli ve aktif sulara taşıyabilir.

 

 

Balık Burcu Taşları

 

Su elementinin son temsilcisi olan balık burcu ait olduğu grubun karakteristik özelliklerini taşımaktadır. Şöyle ki, aşırı duygusal ve hayalperesttirler. Karar verirken mantıklarıyla değil duygularıyla hareket ederler. Kurdukları hayaller bazen onları gerçek dünyadan ve gerçek olaylardan uzaklaştırır. Su elementi olarak ılımlı ve uyumlu burçlardır. Onlara uymayan bir olayla karşılaştıklarında bile bazen itiraz etmez akışa doğru yüzmeye devam ederler.

Yetenekli kişiler olan balık burcu temsilcileri duygusal ruh halleri ve Su elementinin onlara kattığı sakinlikle bazen tembelleşebiliyorlar. Ama dışarıdan gelen olumlu bir etki, mesela özenle seçilmiş balık burcu uğurlu taşı onları aktif hale getirir, hedefe doğru hızla ilerlemesine yardımcı olur.

Yönetici burcu Jüpiter, 12 yıllık döngüsünü balık burcuyla tamamlar. Balık burcu, Jüpiter`in kendini en rahat hissettiği konumlardan biridir. Bu nedenle de bu gezegen balık burcuna doğasının olumlu yönlerini sergiler. Şöyle ki balık burcu, merhameti, bolluk ve bereketi, ilahi bilgiyi yönetici gezegeninden alır.

Balık burçları yaratıcı ve sanatçı kişilikleriyle seçilirler. Ama bu biraz da onların ruhsal halleriyle ilgilidir. Dengesiz ruh haline sahip balıklar ani bir şekilde yüksek ruh halinden melankolik ruh haline geçiş yaparlar. Böylece bütün hevesleri ve istekleri ölür. Bu değişkenliği astrologlara onların yeterli enerjiye sahip olmamalarıyla ilgilidir. Bu nedenle de balık burcu için seçilmiş doğal taş güçlü enerjiye sahip olmalıdır.

Balık burcu doğal taşları bu burcun ait olduğu su elementi ile ilişkili olmakla sahibini hastalık ve rahatsızlıklardan, dış sıkıntılardan korur, iyi şans ve mutluluk getirir. Bu nedenle de inci, mercan, akuamarin ve sedef su elementi ile yakından ilişkili oldukları için balık burcunun en önemli tılsımlarıdır. Ayıca opal, kehribar, ametist, turkuaz, kuvars, florit, cacholong taşı, ay taşı da balık burcunun uyumlu doğal taşlarındandır.

Balık Burcu Doğal Taşları

İNCİ – balık kadınlarını belalardan korurken, erkeklere güven verir. Balık burcu uğurlu taşı olarak bu burcun temsilcilerinin huzur bulmalarına ve bu huzuru korumalarına yardım eder. Evli kadınların aile ilişkilerini mutlu şekilde sürdürmelerine, bekar kızların ise aşkı bulmalarına yardımcı olur. Aynı zamanda sahibinin gençliğini ve sağlığını korur. İnci, iyi şans getirir, maddi refahı çeker. Ezoterikler incinin tılsımlı gücünü artıacağına inanarak gümüş çerçeve ile kullanılmasını tavsiye ederler. 

MERCAN – şüpheci ve kararsız balıkların en güçlü ve en uyumlu tılsım taşlarının başında gelir. Taş, balıkların yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkarır. Aynı zamanda onları kötü niyetli, kıskanç insanların olumsuz enerjilerinden korur. Mercan, bu burcun temsilcilerinde sezgiyi geliştirir, konsantrasyonu arttırır, onların duygularıyla değil mantığıyla hareket etmelerini sağlar. Balıklara sevgiyi ve maddi refahı çeker.

AKUAMARİN – duygusal ve romantik balıkların en uyumlu tılsım taşlarındandır. Balıklara huzur ve sükunet verir, dengelerini geri kazanmaya ve korumaya yardımcı olur. Özellikle aşırı duygusal ve depresyona eğilimli kadın balıklar için önemli tılsımdır. Onların güçlendirir, özgüven verir, sakinlik ve neşe getirir, cesaret verir. Balık burcunun erkek temsilcilerine ise mutluluk ve şansı bulmaları için akuamarin bileklik, kolye veya yüzük gibi takı takmaları tavsiye edilir.

SEDEF – balıklara aile saadeti getirir. Aile ilişkileri üzerinde olumlu bir etkiye sahip olan sedef, aileyi sıkıntılardan ve zorluklardan korur, duygusal balıkların aile içindeki anlaşmazlıkları doğru bir şekilde ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Astrologlar aile huzuru için evde sedef kabuk bulundurmayı tavsiye ederken erkek balıkların iç huzurları için de sedef taşlı gümüş yüzük önerirler.  

CACHOLONG – inci akik veya inci opal olarak da adlandırılır, balık burcu taşları arasında göz alıcı güzelliği ile seçilir. Narin ve hassas balık burcu kadınlarına öz güven veren taş, onların çekiciliğini ortaya çıkarmaya yardımcı olur. 

OPAL – balıkların hayal dünyaları ile gerçek hayat arasındaki dengeyi bulmalarına yardımcı olur, kendine olan inancını geri kazandırır, moral verir. Opal taşlı bir takı, balık temsilcilerinin zekasını güçlendirir, duygusallığı ve kendinden şüpheciliği ortadan kaldırır.

AMETİST – iki farklı yöne yüzen kararsız balık burcunun taşları arasında onlara doğru yolu gösteren taşlardan biri olmakla bu burcu günlük zorluklardan korur, onlara kariyerlerinde destek olur, başarısız olduklarında bile olumsuz düşüncelerden ve endişelerden uzaklaştırır, onları motive eder ve başarıya ulaşmalarını sağlar. Kendinden şüphe duyan balıklar amestisle kendine güveni, enerjisini ve cesaretini geri kazanır. Aile ilişkilerini, eşler arasındaki saygıyı ve sevgiyi korur.

AY TAŞI – narin balık kadınlarının çok sevdiği mücevherlerindendir. Taş, onların doğal güzelliğini ve potansiyellerini ortaya çıkarır, çevresindeki insanlarla uyum içinde yaşamasını sağlar.

 

 

KUVARS – balıklara iyi ruh hali ve güç verir, maddi refahı çeker. Hatta öyle ki balıkların zengin olmasına yardımcı olduğuna inanılır. Yaratıcı balık burcu uğurlu taşı olarak da bilinir. Bu burcun temsilcilerinin hayal gücünü geliştirir, gizli yetenekleri ortaya çıkarır.

Etiketler: balık burcu taşları, balık burcu doğal taşları, balık burcunun taşları,balık burcu uğurlu taşı
Mayıs 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR