Başak Burcunun Taşı Hangisi? Başak Burcu Doğal Taşları Listesi

Başak Burcunun Taşı

Zodyakın ikinci toprak elementi olan başak burcu temsilcileri, 22 Ağustos – 23 Eylül tarihleri arasında doğmuştur. Her zaman her şeyde mükemmellik arayışında olmaları ve en iyisini arzulama özellikleri onları zodyakın en zor burçlarından biri yapıyor. Özgür oluşları ve kendine güvenen kişiler olması ise bu burcun olumlu özelliklerindendir. Aynı zamanda dengesiz ruh halinde olan başak burçları için doğru seçilen başak burcu taşları onların ruh halini dengeler, olumsuz yönlerinden kurtulmalarına yardımcı olur.

 

Peki başak burcunun taşı nedir? Hangi doğal taşlar başak burcu temsilcilerine iyi gelir? Bu yazıda sizler için başak kadınlarına ve erkeklerine iyi gelen, başak burcuna enerji açısından en uygun olan taşları araştırdık. Siz de başak burcu temsilcisiyseniz ve olumsuz yönlerinizin farkındaysanız veya olumlu yönlerinizi daha da geliştirmek istiyorsanız bu yazıyı okuyarak kendinize en uygun taşı seçebilirsiniz.

 

Başak Burcunun Taşı

Her burçta olduğu gibi başak burcunun da kendine has olumlu ve olumsuz yönleri vardır. Bu burca uyan taşlar onların olumsuz yönlerini ortadan kaldırır, olumlu yönlerini geliştirmesine yardımcı olur.

 

Başak burcu doğal taşı hangisidir? sorusunun tek bir yanıtı yoktur. Başak burcunun karakteristik özelliklerine ve cinsiyete göre taşlar değişmektedir. Örneğin, zümrüt, safir, aventurin ve akik gibi taşlar başak kadınlarına daha çok uyduğu halde jasper erkekler için, lapis, sitrin ve ay taşı ise iletişim kurtmakta zorluk çeken başak burcu temsilcileri için tavsiye edilir.

 

Genel olarak başak burcu için önerilen taşların her biri bütün başak burcu temsilcilerini olumlu yönde etkiler. Zümrüt, amazonit, safir, topaz, oniks, zirkon, jasper, akik, sitrin, ametist, kalsedon, kuvars, aventurin, yeşim, lapis ve ay taşı, başak burcu temsilcileri için önerilen taşlardır.

 

Peki, başak burcu özellikleri nelerdir?

Yapıları gereğiyle her açıdan katı ve soğukkanlı olan başaklar, genel olarak neşeli ve kaygısızdırlar. Hayatları boyunca her yaptıkları işde mükemmellik arar, tüm hayatları boyunca çalışır, öğrenir ve öğretirler. Çevrelerinde gördükleri her yanlışı düzeltme gibi huyları var. Mükemmeliyetçi yapıları kusurları anında görmelerine yardımcı olur.

 

Yeteneklerini ortaya çıkarmaya yardımcı olan Merkür gezegeninin himayesindedirler. Başaklar idealisttirler. Özellikle başak erkekleri, her zaman idealleri için savaşır, asla zayıflık göstermez, daima ileriye gider ve başarı elde ederler. Pratik, rasyonel ve özgüvenlidirler. Aynı zamanda realisttirler. Hayata gerçekçi bakarlar. Ruh halleri ise dalgalıdır. Bu da onları dengesiz biri yapar. Ayrıca kendilerine ve sağlıklarına çok dikkat ederler.

 

Başak Burcu Taşları

ZÜMRÜT – eski zamanlarda gerçeği ve gerçekleşecek olan olayları öğrenmeye yardımcı olan taşlardan biriydi. Taş, gözlerle ilişkilendirilmiş, gerçeği keşfedeceğine inanılmıştır. Başak burcu taşları arasında ilk sırada gelen zümrüt taşı, özellikle kadınlara tavsiye ediliyor. Zenginliği çeken bu taş, kadın girişimcilerin başarılı sözleşmelere imza atmasına yardımcı olur. Başak erkeklerine ise aşk ilişkilerinde yardımcı olur. Bunun için erkeklerin zümrüt taşını kolye şeklinde kullanmaları tavsiye edilir. Böylece taş her zaman kalbe yakın olur. Aynı zamanda eşlerinin sadakatini ve ilgisini korur.

 

SAFİR – başak burcu temsilcileri için bir diğer önemli taşlardan biridir. Yine zümrüt gibi kadınlara özeldir. Bu taş, bilgeliği ve zekayı temsil eder ve enerjisi çalışmalarda, sınavlarda, toplum önündeki konuşmalarda kullanılabilir. Bu nedenle de güçlü bir muska, tılsım olduğu için başak kadınlarının takılar yoluyla bu taşları kullanması, özellikle zümrüt ve safir kakma gümüş yüzük takmaları tavsiye edilir. Safir sadece başak kadınlarını değil erkeklerini de olumlu yönde etkiler. Şöyle ki safir, başak erkeklerinin yaratıcı yönlerini geliştirmelerine yardımcı olur.

 

JASPER – ise özellikle başak burcu erkeğine uygundur. Bu taş, başak erkeklerine çevresindeki insanlarla barış içinde yaşamayı öğretir. Jasper taşı, başak erkeklerini çekici hale getirirken aynı zamanda onların entelektüel gelişimlerine de yardımcı olur.

 

AVENTURİN – yine kadınlara özel başak burcu uğurlu taşı olarak bilinmektedir. Yeşilimsi rengi olan bu taş kalp çakrasını temsil eder. Bu nedenle de başak kadınına olumlu duygular yükler ve iyi bir ruh hali verir. Aventurin taşının enerjisi ruh eşini arayan, daha ilişkisinin başında olan veya eşiyle sorunlar yaşayan kadınlara iyi gelecek, onları bu ve bunun gibi ailevi sıkıntılardan kurtaracaktır. Çünkü bu taş, en eski zamanlardan beri aşıkların koruyucu muskası olarak kabul edilmiştir.

 

LAPİS – başaklara iş hayatında şans getirir, iş arkadaşları ve çevresindeki diğer insanlarla iletişiminin gelişmesine yardımcı olur ve bu ilişkilere teşvik eder. Bu taş, doktor ve diplomat olan başak burcu temsilcileri için en iyi tılsımdır.

 

SİTRİN – Bu taşta iletişim sorunu yaşayan başak burcu temsilcilerine en iyi gelen doğal taşlardan biridir. Özellikle, alçakgönüllü, kapalı ve utangaç başaklar için tavsiye edilir.

 

AY TAŞI – başakların olumsuz yönlerinden kurtulmasına yardımcı olur. Bu taş, başak burçlarının zihnini sakinleştirir, öfkeyi, gerginliği ortadan kaldırır, ruh halini iyileştirir ve rahatlama getirir. Aynı zamanda sezgi ve hayal gücünü geliştirir. Ay taşı, çekici ama utangaç başak burcu kadınının taşıdır. Başak burcu kadınının utangaçlığını ortadan kaldırır sosyalleşmesine, aynı zamanda duygularını ifade etmeye ve erkeklerle iletişim kurmasına yardımcı olur.

 

AKİKantik zamanlardan beri bilinen, büyülü ve iyileştirici özelliklerine inanılan taşlardan biridir. Aynı zamanda başak burcu taşları arasında da yer almaktadır. Akik, sahibi olumsuz duygulardan kurtarır, bir sürü sağlık sorunlarıyla başa çıkarken uyamaya da yardımcı olur. Bu taş, başakları ilişki kurarken olumsuzluklardan ve kazalardan korur. Soğukkanlı başaklara yumuşamaya ve duygularını dinlemeye yardımcı olur. Başak erkekleri ise bu tılsımla aşkı bulabilirler.

 

YEŞİM – yine başak kadınları için önemli tılsım taşlardan biridir. Bu taş Eski Mısır`da gençliğin ve güzelliğin sembolü olarak kabul edilmişti. İnançlara göre, yeşim taşı kadınları yaşlanmadan korur.

 

AMETİST – kararsız kaldıkları zamanlarda başak burçlarına karar verebilmeleri için yardım eder. Bunun için de ametist taşlı bir takı takılması tavsiye edilir. İnançlara göre tılsım olarak takılan takının üzerinde ne kadar çok ametist taşı varsa o kadar çok etki eder. Boncuklardan dizilmiş ametist bileklik veya kolye en doğru seçim olabilir.  Bu taş, konsantre olmaya, yeni bilgileri en doğru şekilde almaya ve hatırlamaya yardımcı olur. Bu nedenle de okul giden çocuklara önerilir.

 

ONİKSBu taşta en önemli başak burcu doğal taşı olmakla hamile kadınlar ve küçük çocuklar için önerilir. Bu taş, daha çok küçük yaşlardaki erkek çocuklarda muska olarak kullanılır. Çünkü oniks onlara özgüven verir ve savaşma isteklerini artırır. Oniks, tüm negatif enerjiyi kendine çeker, sahibine olumlu enerji yükler, onu ihanetten ve kötü insanlardan korur, zorluklarla savaşmaya yardımcı olur.

 

 

 

TOPAZ – başak enerjisine en çok uyan taşlardan biridir. Başak burcunun tüm temsilcilerine iyi gelir. Topaz başak kadınlarının ruh halini dengeler, onu olumsuz düşüncelerden arındırır, bilincini netleştirir. Başak erkeklerini ise güçlü, cesur bir adam yapar.

Etiketler: başak burcunun taşı, başak burcu taşları, başak burcu doğal taşı, başak burcu uğurlu taşı
Nisan 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR