Bebekler İçin Korku Duası – Korkan Çocuklara Etkili Dualar

Bebekler İçin Korku Duası

Bugün bebekler için korku duası olan olabilecek ayet ve hadisleri sizler için listeledik. Eğer bebeğiniz veya çocuğunuz herhangi bir sebepten sürekli korkuyorsa veya üzerinde korku kaldıysa bu duaları okuyabilirsiniz. Bu durumun geçebilmesi için Allah'a bol bol dua edin ve size şifa olsun inşallah. Korku dışında uyumayan bebekler için de bu dualar tavsiye edilmektedir.

 

Bebeğinizin uyku sırasında korkma sebeplerinden birisi karanlıkta kalmak veya tek başına uymak gibi durumlardır. Bu gibi durumların oluşmasıyla çocuğunuzun üzerinde anlamsız bir korku kalabilir. Bunun geçmesi için kalben ve samimi şekilde Allah'a bu konuda niyaz edebilirsiniz. Bebekler için korku duası sayesinde hem karkan çocuklarınızın bu durumdan kurtulmasını sağlayabilir hem de uykudaki korkuları önleyebilirsiniz.

 

Korkan bebeğiniz veya çcouğunuz için bu duaları okuyabilirsiniz. Eğer çocuğunuz ezber yapabilecek yaştaysa kısa duaları ona öğreterek manevi yönden güçlenmesini sağlayabilir ve dini eğitimlerine destek olabilirsiniz. Yüreğinizden ve samimi bir şekilde korku dua, ayetlerini okursanız Allah'ın izniyle bebeğiniz korkularından kurtualcak ve manevi bir rahatlama hissedecektir.

 

Bebekler İçin Korku Duası - Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Tavsiyesi

 

Hâlid b. Velid (r.a.)’dan rivayet edilmiştir: "Ey Allah’ın Rasûlü, ben uykuda korkutuluyorum.” dedi. Peygamberimiz (s.a.v.) kendisine şu duayı okumasını buyurdu:

 

أعُوذُ بِكَلِمَاتِ اللّهِ التَّامَّةِ مِنْ غَضَبِهِ وَعِقَابِهِ وَشَرِّ عِبَادِهِ
وَمِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ، وَانْ يَحْضِرُون [1] لاَ اِلٰهَ اِلاَّ ٱللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ
لَهُ ٱلْمُلْكُ وَلَهُ ٱلْحَمْدُ يُحْيِى وَيُمِيتُ
وَهُوَ حَىٌّ لاَ يَمُوتُ بِيَدِهِ ٱلْخَيْرُ وَهُوَ عَلٰى كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌ [2]
اَعُوذُ بِاللّٰهِ السَّمِيعِ الْعَلِيمِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ. وَاَعُوذُ بِاللّٰهِ
اَنْ يَحْضُرُونِ اِنَّ اللّٰهَ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمِ
بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ وَلَا حَوْلَ وَلَا قُوَّةَ اِلَّا بِاللّٰهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ [3]
يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ بِرَحْمَتِكَ اَسْتَغِيثُ اَصْلِحْ لِى شَأْنِى
كُلَّهُ وَلَا تَكِلْنِى اِلَى نَفْسِى طَرْفَةَ عَيْنٍ [4]

 

 

 

[1] Okunuşu: Euzu bi kelimeti-llahi-ttemmeti min ğadabihi ve ikabihi ve şerri ibadihi min hezatiş-şeyatine ve en yehdirun 

[1] Anlamı: Allah'in eksiksiz, tam olan kelimeleri ile O'nun Gazabından, ikabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden bana gelmelerinden ve yanımda durmalarından Allah’ın eksiksiz Kelimelerine sığınırım.

 

 

[2] Okunuşu: "Lâ ilâhe illallahü vahdehü lâ şerikeleh lehü'l mülkü ve lehü'l-hamdü yuhyi ve yümiytü ve hü ve hayyün lâ yemütü biyedihi'l-hayr ve hü ve alâ külli şey'in kadir." 

[2] Anlamı: "Allâh'dan başka hiçbir ilah yoktur. Ancak tek o vardır. Onun ortağı yoktur. Öldürür ve diriltir. O diridir, ölmez. Hayır, onun yed-i kudretindedir. O, her şeye kaadirdir."

 

 

[3] Okunuşu: Euzu Billahi Semi ul Alimi mineş şeytanir racim Euzu Billahi en yehdurun innallahe huvel Semi ul Alimi Bismillahirramanirrahim ve lê ilâhe illallâhu vellâhu ekber, ve lê havle ve lê kuvvete illê billêhil aliyyil azîm” 

[3] Anlamı: Rahman, rahîm Allah adıyla. Çok yüce ve çok büyük Allah’a sarılmaktan, O’ndan yardım dilemekten başka çâre yoktur!” demeye devam et. Zira Cenâb -ı Allah bunların hürmetine belâ ve musibetlerin nicelerini def eder.” 

 

 

[4] Okunuşu: Ya Hayyu Ya Kayyumu bi rahmetike esteğisu eslih li şe'ni kullehu ve la tekilni ile nefsi tarfet aynin 

[4] Anlamı: Şu yaptığım tavsiyeyi işitmene hiç de bir mâni’ yokdur: Sabah ve akşama çıktığında de ki: Ey Hayyu ya Kayyum Rabbim! Rahmetinle bana yardım etmeni istiyorum. Benim her hâlimi ıslâh eyle. Göz açıp yumuncaya kadar da olsa beni kendime (nefsime) bırakma!” 

 

 

[1] : Ebu Dâvud, (4/12) Muvatta, Si'r 9, (2, 950) Bkz. Sahih-i Tirmizi (3/171)
[2]: Tirmizi, (5/291); Hâkim, (1/538); Elbâni, Sahih-i İbn-i Mâce (2/21); Sahih-i Tirmizi (3/152)
[3]: (Ali el-Müttaki, I, 251/266) (Suyûtî, el-Camius-Sağir, no: 896; Râmûzü’l-ehâdis, 66) 
[4]: (Hâkim, I, 730/2000) 

1 - ) = Uykuda Korkan veya Ürken Kötü Bir Şeyle Karşılaşan Kimsenin Yapacağı Dua
2 - ) = Yatarken Uykuda Korkan için Uyanırken Eveden Çıkarken Akşam ve Sabahları ✪ Bilhassa Çarşı ve Pazara Giderken
3 - ) = Şeytandan Zararlı Şeylerden ve Nazar ● Kem ● Kötü Gözlerden Korumak için

 

 

Korkan Çocuk ve Yetişkinler İçin Okunacak Dualar

 

Eğer çocuğunuz veya siz başınıza gelebilecek tehlikelerden korkuyorsanız sabah ve akşam bu duayı okuyabilirsiniz. Bu dua Hadis-i Şerif’tir.

 

"Bismillâhillezi lâ yedurru ma’asmihi şey’ün fil ardi ve lâ fissemâi ve hüves-semi’ul alim."

 

Kim bu duyayı sabah 3 kere okursa akşama kadar, akşam okursa sabaha kadar başına bela gelmez. (İbni Mace)

 

 

"Hasbiyallahü ve ni’mel vekil" Sözü tüm korkular için bir emniyet görevi görür. (Deylemi)

 

Uykusunda Korkan Bebek İçin Dua Tavsiyesi

 

Eğer bebekler için korku duası arıyorsanız aşağıdaki duayı mutlaka bebeğinize okuyun. Bu dua bebeğinizin korkularını alacaktır biznillah.

 

اللهُمَّ بِحُرْمَةِ عِيسَي وَ بِحُرْمَةِ مُوسَي بِحُرْمَةِ اِبْرَاهِيمَ الْخَلِيلِ نَجِّنِي مِنْ شَرِّ مَا رَاءَيْتُ فِي الْمَنَامِ بِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرِّاحِمِينَ

 

OKUNUŞU: Allahümme bihürmeti isa ve bihürmeti Musa ve bi hürmeti İbrahimel-halili neccinii min şerri má raeytü filmenámi birahmetike Ya Erhamerrahimin.

 

ANLAMI: Ey benim Allahım! Hz. İsa hürmetine, Hz. Musa hürmetine, Halilin olan Hz.İbrahim hürmetine, Rahmetin ile Rüyamda görmüş olduğum şeyin şerrinden beni kurtar. Ey merhametlilerin en merhametlisi.

 

Peygamber Efendimizin Yatmadan Önce Okuduğu Dualar

Hz. Aişe validemiz (r.a) rivayetine göre Efendimiz (s.a.v.) bazı duaları gece yatmadan önce okuyup vücuduna sürermiş. Bu hadis-i şerifte de geçmektedir: "Hz. Muhammed Efendimiz (s.a.v.) yatağa girdiğinde ellerine üfleyip Felak / Nas surelerini ve Kul Hüvallahu Ehad'i okuyup, ellerini yüzüne ve vücuduna sürer. Bunu her gece 3 kez tekrar ederdi. Hasta olduğunda ise aynı şeyleri kendisine yapmamı emrederdi." (Buhari, Fedail-ul Kur’an 14, Tıbb, 39)

 

 

FELAK SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU VE ANLAMI:

 

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Kul e'ûzü birabbil felak

2- Min şerri mâ halak

3- Ve min şerri ğasikın izâ vekab

4- Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad

5- Ve min şerri hâsidin izâ hased

 

NAS SURESİ TÜRKÇE OKUNUŞU VE ANLAMI:

 

Bismillahirrahmânirrahîm.

1-ul e'ûzü birabbinnâs

2-Melikinnâs

3-İlâhinnâs

4-Min şerrilvesvâsilhannâs

5-Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi

6-Minelcinneti vennâs

 

 

Daima boyununuzda taşımak isteyeceğiniz birbirinden tesirli dualı kolye modelleri için ilgili kategorimizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Etiketler: Bebekler İçin Korku Duası
Şubat 09, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR