Bebekler İçin Sarılık Duası – Sarılığa Neler İyi Gelir?

Bebekler İçin Sarılık Duası

Sağlık her işin başında gelir. Bazen kendi sağlığımızdan çok bebeklerimizin ve çocuklarımızın sağlığını düşünürüz. Çünkü onlar bizim her şeyimizdir. Eğer bebeğiniz sarılık olduysa ve doktora götürdüyseniz fakat iyileşme kaydedemediyseniz, kalben ve içtenlikle dua etmeniz de hastalığın iyileşmesi için etkili olacaktır biiznillah. Bugün bebekler için sarılık duası olarak etkili olduğu bilinen Beyyine Suresi'ni sizinle paylaşacağız. Bu surenin özellikle sarılık hastalığında büyük şifa kaynağı olduğu düşünülmektedir.

Beyyine suresinin yanında bebekler için şifa duası olan farklı sure ve ayetleri de bulabilirsiniz. Bu konuyu bir önceki yazımızda sizinle paylaşmıştık.

 

Bebekler İçin Sarılık Duası

Manevi bir ilaç olacak ayet ve surelerle bebeğinizin hastalıkları için yüce Allah (c.c.)'dan şifa dileyebiliriz. Öncelikle bebekler için sarılık duası mutlaka her zaman okuduğunuz bir dua olmalıdır. Adı geçen dua Beyyine Suresi'dir ve sureyi okumadan önce şifa verecek dua şu şekildedir;

 

Ezhib’l be’se Rabbin naşi esfi ve entes safi la sifae illa safauke, sifauke la yügadiru sekama.

 

Bu dua Peygamber Efendimiz (s.a.v.) tarafından da okunduğu bilinen şifa dualarından birisidir. Hadis-i Şerif ile tavsiye edilen bir diğer sarılık duası ise şöyledir;

 

 

Allahümme inni es’elüke’s-sebate fi’l-emri.Ve es’elüke ‘azimete’r-ruşdi. Ve es’elüke şükra ni’metike ve hüsne ‘ıbadetike. Ve es’elüke Usanen sadikan ve kalben selimen. Ve e’uzü blke mln şerri ma te’lemü Ve es’elüke min hayrı ma te’lemü Ve esteğfiruke mimma te’lemü inneke ente ‘allamü’l-ğuyub.

 

Beyyine Suresi

 

Bebekler için sarılık duası denildiğinde en bilinen ve etkili olan Beyyine Suresi'dir. 8 ayetten oluşan sure, şifa için 3 kez bebeğe okunmalıdır. Bebeğinizin sarılığı kısa zaman içinde geçecektir biiznillah.

Beyyine Suresi’nin okunuşu şu şekildedir;

Lem yekünillezine keferu min ehlil kitabi velmüşrikine münfekkıyne hatta te’tiye hümülbeyyineh. Rasulüm minallahi yetlu suhufem mütahherah. Fiha kütübün kayyimeh. Ve ma teferrekallezıne utül kitabe illa min ba’di ma caethümül beyyineh. Ve ma ümiru illa liya’büdüllahe muhlisıyne lehüd din hunefae ve yükıymussalate ve yü’tüzzekane ve zalike diynülkayyimeh. İnnelleziyne keferu min ehlilkitabi velmüşrikiyne fiy nari cehenneme halidiyne fiyha ülaike hüm şerrülberiyyeh. İnnelleziyne amenu ve ‘amilussalihati ülaike hüm hayrülberiyyeh. Cezaühüm ‘ınde rabbihim cennatü ‘adnin tecriy min tahtihel’enharü halidiyne fiyha ebeden radıyallahü ‘anhüm ve radu ‘anhü zalike limen haşiye rabbeh.”

Bebeklerde Sarılık Nasıl Geçer?

 

Yenidoğan bebeklerde dikkat edilmezse sarılık hastalığı sıkça görüşmektedir. Bu yüzden göz ardı edilmemesi gereken bir konudur. Bebekler için sarılık duası okunurken doktor tedavisi de unutulmamalıdır. Fakat bu noktada unutmamanız gereken bir diğer husus, bebeklerdeki sarılığın kendiliğinden geçebildiğidir.

 

Genellikle 2-3 hafta gibi bir süre içerisinde bebeklerdeki sarılık ortadan kalkabilmektedir. Ayrıca sarılığın oluşmasına sebep olan bilirubin seviyesinin yüksek olması durumunda ışık tedavisi ve düzenli emzirme gibi tedavi yöntemleri denenebilir. Bu yüzden bebeğin mutlaka doktor gözetiminde olması gerekmektedir.

 

  1. Bir çay kaşığı zerdeçal, yarım bardak suya katılmalı ve günde üç kez tüketilmelidir.
  2. 2 – 3 tane limon yaprağı bir bardak suda kaynatılmalı ve soğutulmalıdır. Ardından soğuk olarak içilmelidir.
  3. Ayrık otu kökünü şakayık ile kaynattıktan sonra soğutmalı ve tüketmelisiniz. Tadı acı gelirse, içerisine bal atmanızda herhangi bir problem olmaz.
  4. Enginar tüketmenin sarılığa iyi geldiği bilinmektedir.

 

Etiketler: Bebekler İçin Sarılık Duası
Şubat 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR