Boğa Burcunun Taşı Hangisidir? Boğa Burcu Doğal Taşları Tam Listesi

Boğa Burcunun Taşı

Azim, sabır, pratiklik ve sabitlik Venüs ve Ay gezegeninin himayesi altında doğan boğa burcu insanlarının karakteristik özellikleridir. Bazı durumlarda bu burçlarda kendinden şüphecilik, tembellik ve melankoliklik de görülmektedir. Doğru seçilmiş boğa burcunun taşı onun olumlu özelliklerini geliştirmesine, olumsuz taraflarını ortadan kaldırmasına yardımcı olacaktır.

Burçlara göre doğal taş seçiminde önemli olan enerjiyi doğru yöne çekmektir. O zaman 21 Nisan ile 20 mayıs tarihleri arasında doğan boğa burcu temsilcileri için en uygun doğal taş hangisidir? Hangi taşlar boğa burcu için tılsım rolünü oynamaktadır? Bu yazımızda boğa burcu ile merak ettiğiniz bu soruların cevaplarını araştırdık.

 

Boğa Burcu Taşı

 

Boğa burcunun taşları bu burcun erkek ve kadınlarının karakter özelliklerine dikkat edilerek seçilmesi gerekmektedir. Genellikle kibar ve yardım sever boğa burcu temsilcileri aynı zamanda doğal, arkadaş canlısı ve sabırlıdırlar. Boğalar para kazanmayı sevdikleri için çok çalışkandırlar.

Sabırlı boğa burçlarının rengi genellikle uyumu, güveni çağırıştıran yeşil, huzurun ve barışın rengi mavi renktir. Bu nedenle boğa burcunun taşları genellikle yeşil ve mavi tonlardaki taşlardır. Boğa burcuna en çok uyabilecek taşlar zümrüt, akik, turkuaz, krisopraz, akuamarin, aventurin taşıdır. Bu taşların dışında kedi gözü, mercan, pembe kuvars, opal, elmas, jasper gibi taşlar da sahip olduğu büyülü ve iyileştirici özellikleriyle boğa temsilcilerini olumlu etkilemektedir.

 

Boğa Burcu Taşları ve Özellikleri

ZÜMRÜT – Antik çağlardan beri boğa burçlarının en önemli tılsımlarından biri olarak bilinmektedir. En önemli boğa burcu taşı olmakla zümrüt,  bu burcun sakinliğini, pratikliğini ve bilgeliğini artırmaya yardımcı olur. Yeşil renkli zümrüt, boğa burcuna canlılık verir.

 

Güven ve umut veren zümrüt taşı, boğa burçlarına pozitiflik katar, onları üzücü düşüncelerden kurtarır. Rengi ve görünümüyle dikkat çeken zümrüt taşı, boğa burçlarının iletişim becerisini geliştirir, iş ilişkileri kurmayı kolaylaştırır. Özellikle yaratıcı boğa burcu temsilcilerinin taşıdır.

 

TURKUAZ – boğaların hedeflerine ulaşmakta yardımcı olacak tılsım taşlarındandır. Bu taş maddi refahı ve başarıyı çeker. Aynı zamanda maneviyattan da sorumlu olan turkuaz taşı Venüs`ün yönetimi altında olan boğaların, özellikle boğa kadınların gerçek aşkı bulmalarına yardımcı olur.

 

AKİK - boğa burcu taşları arasında boğaların olumsuz yönlerini aradan kaldıran taşlardan biridir. Şöyle ki boğa burçlarının kendinden şüphe duyduğu zamanlarda akik taşı onlara özgüven verir ve aynı zamanda sezgiyi geliştirmeye yardımcı olur. Akik taşından bir takı örneğin bir akik bileklik sahibinin sezgi yeteneğini geliştirir.

 

Boğa erkeklerinin siyah akik kullanması tavsiye edilir. İş alanında şans ve saygınlık getirir, sabit boğa burcuna çokyönlülük kazandırır.

KRİSOPRAZ – da boğa burcu temsilcilerinin olumsuz yönlerinden kurtulmasına yardımcı olan taşlardan biridir. Bu boğa burcu taşı atalet ve kendinden şüphe duymanın üstesinden gelir, sabit boğaların değişiklikler için yeni kararlar vermesine yardımcı olur. Yeni kararlar boğa burçlarını yeni hedeflere ulaştırır.

AKUAMARİN – boğa burcu taşları arasında turkuaz gibi bu burcun temsilcilerinin aşkı bulmalarına yardımcı olur.

AVENTURİN – boğa burcu için seçilebilecek en büyük tılsım taşlarından biridir. Bu taşı özellikle iş adamları ve patronların kullanması tavsiye edilir. Sahibinin düşüncelerini olumlu yönde etkiler, başladığı işi başarılı şekilde sonlandırmasını sağlar.

 

SAFİR – boğa burcuna en çok uyan taşlardan biridir. Mavi rengin huzur ve sükunetini kendinde barındıran safir, boğa burcu temsilcilerinin ruhsal bozukluklarının iyileşmesine, doğru kararlar vermesine, kendisini şüphe ve yalanlardan korumasını sağlar.

 

Safir taşı sahip olduğu büyülü ve iyileştirici özellikleriyle sadece iyi niyetli boğaların tılsımıdır. Önemli bir boğa burcu taşı olarak boğa burçlarını yaşamın tüm alanlarında olumlu yönde etkiler. Aynı zamanda ruh üzerinde de olumlu etkiye sahiptir. 

 

PEMBE KUVARS – özellikle evli boğa burçlarının aile ilişkilerini güçlendirir, bekar boğa burçlarının ise sosyal biri olmasını sağlar. Zihnsel aktiviteyi ve hayal gücünü geliştirir, sağlık sorunlarının üstesinden gelir.

 

OPAL – boğa burcunun birçok hastalıkla baş etmesinde en iyi tılsım taşıdır. Ayrıca boğa burcunun yaratıcı potansiyelini ortaya çıkarır. Opal kasvetli düşünceleri dağıtır, vücut fonksiyonlarını normalleştirir, boğa burcunu melanlolik durumlardan kurtarır.

 

MERCAN da yaratıcı boğa burçlarının hayal gücünü geliştirmelerinde onlara yardımcı olan önemli taşlardan biridir.

 

 

JASPER  - boğa burcu taşı olmakla bu burc temsilcilerinin ruhsal ve bedensel rahatsızlıklarını giderir, sahibini kötü ruh halinden korur. 

 

Etiketler: boğa burcunun taşı, boğa burcu taşı, boğa burcunun taşları
Mart 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR