Kaplan Gözü Taşı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar, Nasıl Temizlenir?

Kaplan Gözü Taşı

Kaplan gözü taşı en eski doğal taşlardan biridir. Kaplan gözü taşı özellikleri ve Kaplan gözü taşı faydaları Antik çağlardan beri bilinmekte ve bu taşa özel bir saygı duyulmaktaydı. Günümüzde de popülerliğini koruyan kaplan gözü taşı hem erkek takıları hem de kadın takıları için kullanılan bir süs taşıdır.

 

Kaplan gözü taşı özellikleri ilk Hintliler tarafından keşfedilmiş, ona öncelerinde eril enerji taşıyan bir taş olarak bakılmıştır. Eski zamanlarda bu taşın güneş ve dünyanın enerjisini taşıdığına inandıkları için güneşin koruyucusu ve bazı kültürlerde güneş tanrısının bir enerjisi olarak görülmüştür.

 

Antik çağlarda kaplan gözü taşı savaşçıların koruma sembolüydü. Bu taşı üzerlerinde taşımak savaşçılara zafer inancı veriyor, aynı zamanda onları tehlikelerden koruyordu. Kaplan gözü taşı ne işe yarar diyorsanız en bilinen özelliği koruyucu özelliğidir. İnsan gözünün görebileceğinden daha fazlasını görer, tehlikeleri hemen farkeder ve koruma kalkanı oluşturur.

 

Kaplan gözü taşı orta çağlarda dişi bir taş olarak kabul edilmeye başlanmıştır. Kadınlar eşlerinin kıskançlıklarından ve öfkelerinden korunmak için kaplan gözü taşlı takılar takmışlar. Bir süre sonra yine erkeklerin taşı olan kaplan gözü taşı tüccarlar arasında çok yaygın kullanılmaya başlamışlar. Kaplan gözü taşlı yüzük takan tüccarlar yolculukları boyunca bu taşın onları koruduğuna inanıyorlardı. 

 

XIX. yüzyılın başlarında kaplan gözü taşı faydaları artık çok yaygın olarak biliniyordu. Esrarengiz ipeksi parlaklığı ile mücevherlere kattığı güzellik ve sahip olduğu özelliklerden dolayı bu dönemlerde Avrupa soyluları arasında en çok kullanılan taşlardan biriydi.

 

Parlak rengi nedeniyle güneş taşı olarak bilinen kaplan gözü taşı bütün dikkatleri üzerine çeker.  Güneşin kontrolü altında olan bu taş, enerjisini de güneşten alarak şarj olur. Bu taş her kese çok yakışır ve düzenli takıldığında sahibiyle bir bütün oluşturarak etkileşime geçer.

 

Enerjisi çok dinamik olduğu için kaplan gözü taşı özellikleri ve kaplan gözü taşı faydaları anlatmakla bitmez. Güneşten aldığı enerjiyle birlikte her ortamda olumlu enerji oluşturur.

 

Kaplan Gözü Taşı Özellikleri

Kaplan gözü taşının esrarengiz çizgili ve göz alıcı güzelliği yer kabuğunun hareketleri sonucunda ortaya çıkar. Aslında bir kaplan gözü taşı kendi yapısında yer kabuğunun binlerce yıllık hareketlerini hapseder ve saklar. Böylece kaplan gözü taşı özellikleri farklı hareketlerin sonucunda, farklı kimyasalların bileşimleriyle ortaya çıkar.

 

Kaplan gözü taşı paralel lifli yapıya sahiptir ve hidrometral bir oluşumu vardır. Bu mineral krosidolit, demir hidroksitler ve kuvars yer değişmesi şekilde ortaya çıkar. Şöyle ki yer kabuğunda yaranan tektonik titreşimler zamanı bu kuvars kayalar çatlar ve asbest mineraller (aktinolik, amosit, krosidolit vb.) kayanın içine dolarak kaplan gözü taşını oluşturur.

 

Kaplan gözü yarısaydam bir kuvarstır. Kaplan gözü taşı doğada altın, altın kahverengi,  koyu kahverengi, sarı kahverengine kadar değişen renk tonlarında bulunuyor. Kaplan gözü taşı renk değiştirme özelliği onun oksidasyon derecesine bağlıdır. Ayrıca taş yüksek ısıya maruz kaldığında kırmızıya döner ki bu zaman da ona boğa gözü denir. Altın sarısı tonları ise kedi gözü etkisi yaratır. Bu rengi de ona demir oksitler veriyor.

 

İpeksi parlaklığa sahip kaplan gözü taşının mohs cetvelinde sertliği 6.5-7 arasında değişmektedir. Opak şeffaflığa sahiptir.

 

Kimyasal özellikleri dışında kaplan gözü özellikleri arasınıda en çok merak edilen bu taşın büyülü ve iyileştirici özellikleridir. Kaplan gözü taşı ne işe yarar? Kaplan gözü taşı faydaları nelerdir diyorsanız yazımızın  bu kısmında sizler için listelediğimiz taşın büyülü ve iyileştirici özellikleri sorularınızı yanıtlayacaktır.

 

Kaplan Gözü Taşı Büyüleyici Özellikleri

 

  • Nazar ve dertlere karşı muskadır;
  • Yaratıcılığı tetikler;
  • Güç ve cesaret verir;
  • Sahibinin konsantrasyonunu toplamasına ve dikkatli olmasına yardımcı olur;
  • Zihni güçlendirir, düşüncelere etki eder;
  • Şans getirir;
  • Telepatik becerileri geliştirir;
  • Fiziksel ve ruhsal denge sağlar.

 

Kaplan Gözü Taşı İyileştirici Özellikleri

 

  • Uyku sorunlarını giderir;
  • Soğuk algınlığına ve eklem ağrılarına iyi gelir;
  • İştahı normalleştirir;
  • Ruh halini iyileştirir;
  • Bronşiyal astım ve solunum yolu hasatalıklarında kullanılır;
  • Stresi önler;
  • Hastalıktan sonra iyileşmeye yardımcı olur.

 

Kaplan Gözü Taşlı Aksesuarlar

Kaplan gözü taşı renk değiştirme özelliği ile takı tasarımlarında, çeşitli aksesuarlarda ve dekoratif ev eşyalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Aynı zamanda büyülü ve iyileştirici özelliklerinden de dolayı en etkili muskadır.  

 

Kaplan gözü taşlı dekoratif eşyaları evinizde, iş yerinizde kullanmakla taşın aurasıyla birlikte ortamın enerjisini yüksek tutmuş olursunuz. Aynı zamanda kaplan gözü taşı faydaları hemen size etkisini göstersin istiyorsanız özellikle günlük takıla bilecek takı ve aksesuar olarak kullanmanız tavsiye ediliyor.

 

Kaplan gözü taşlı takılar genel olarak sahibini tehlikelerden  ve risklerden korur. Bu taş esrarengiz görünümüyle takıları süslemekle beraber adeta gizli bir koruyucu rolünü de oynamaktadır. Ayrıca kaplan gözü taşlı bir aksesuarın el değiştirmemesi gerekiyor. Çünkü ilk sahibinin enerjisiyle doyduğu için kaplan gözü taşı özellikleri başka bir kişide tamamen etkisizdir. 

 

Genel olarak bütün hastalıklarda ve özellikle ameliyattan sonra kaplan gözü taşından dizilmiş kolye ve bilekliklerin takılması tavsiye ediliyor.

 

Özellikle erkek takıları süsleyen kaplan gözü taşı erkek kol düğmeleri ve erkek gümüş yüzük tasarımlarında vazgeçilmez doğal taşlardan biridir. Kadın takılarında ise bileklik, kolye ve küpelere çok yakışıyor.

 

Kaplan Gözü Taşlı Yüzük

925 ayar gümüş madeninden veya başka değerli madenlerden üretilmiş kaplan gözü taşlı yüzük iş adamları ve finansal faaliyetlerde bulunan kişiler için mükemmel bir aksesuardır. Çünkü eski zamanlardan beri bu alanlarda çalışanlar kaplan gözü taşının kar çekme özelliğinin olduğuna inanırlardı.

 

Diriliş Takı olarak biz de Antik çağlardan beri eril enerjiyle dolu bu taşı erkek gümüş yüzük modellerimizi süslemek için kullanıyoruz. Erkek gümüş yüzük serilerimizin içerisinde özel bir kategori teşkil eden kaplan gözü taşlı yüzükler farklı ve göz alıcı tasarımlarıyla müşterilerimizin beğenisini kazanmaktadır.

 

Siz de en şık tasarımlara sahip geleneksel ve modern çizgilerde her yaşa ve her tarza uygun kaplan gözü taşı yüzük arıyor ve bu taşın iyileştirici özelliklerinden faydalanmak istiyorsanız şimdi Diriliş Takı sitemizi ve mağazalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

 

925 ayar gümüş madeninden ürettiğimiz, geniş ürün yelpazesiyle sizlere sunduğumuz farklı tasarımlardaki kaplan gözü taşlı yüzük modelleri tarzınızı şıklaştıracak, girdiğiniz her ortamda dikkatleri üzerinize cekecek önemli aksesuarlarınızdan biri olacaktır.

 

Etiketler: Kaplan Gözü Taşı, Kaplan Gözü Taşı faydaları, Kaplan Gözü Taşı özellikleri
Nisan 18, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR