Kötülüklerden ve Tehlikeli İnsanlardan Korunma Duası🤲

Korunma Duası

Hepimiz hayatımızın farklı dönemlerinde tehlikeli insanlarla karşılaşır, onların kötülükleriyle yüzleşir ve sınanırız. Birçok kötü durumda ve belada olduğu gibi tehlikeli insanlardan, onların kötülüklerinden korunmak için Allah’a dualar eder, O’ndan yardım bekleriz ve O’na sığınırız. Tehlikeli isanların kötü amellerinden hangi dualarla korunmak olur? Peki, siz kötülüklerden korunma duası olarak ne okuyorsunuz?

 

Bu defa kötülüklerden ve belalardan, tehlikeli insanlardan koruma dualarını araştırdık. Eğer sizin de çevrenizdeki tehlikeli insanlardan endişeleriniz varsa ve onların kötülüklerinden korunmak istiyorsanız bu dualar içinizi ferahlatacaktır.

 

Kötülüklerden Korunma Duası

 

Her zor durumda hepimizin bildiği belli dualar vardır. Bu duaları hemen okur ve ferahlarız. O an için önemli olan Allah’a sığınmak ve dua etmektir. Ama her duanın ve Kuran’i Kerim’de olan her sure ve ayetin farklı faziletleri vardır. Vesveseden ve sıkıntıdan kurtulma duası, Korku duası ve farklı durumlar için dualar olduğu gibi tehlikeli insanların kötülüklerinden korunmak için de okuyabileceğiniz faziletli dualar mevcuttur.

 

Peki, kötülüklerden korunmak için hangi duayı okuyabiliriz? Tehlikeli insanlardan korunma duası hangisidir? Okunuşu nasıldır? Türkçe ne anlama gelir? Bu duanın faziletleri nelerdir? diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. O yüzden çok fazla uzatmadan hemen bu duaları sizlere söylüyoruz.

 

Kötülüklerden korunma duası şöyledir:

Allahümme ente rabbi la ilahe illa ente aleyke tevekkeltü ve enre rabb`ül-arş`il-azim, maşallahü kane ve ma lem yeşe lem yekün ve la havle ve la kuvvete illa billah`il Aliyy`il Azim.

 

Bu duada da diğer tüm dualarda ve Kuran’i Kerim’deki tüm sure ve ayetlerde olduğu gibi Allaha tevekkül edilir, O’nun tek olduğu, O’ndan başka ilah olmadığı ve O’nun isteği dışında hiçbir şeyin gerçekleşmediği dile getirilir. Duanın Türkçe meali tam olarak şöyledir:

“Allah’ım Sen benim ve yüce arşın Rabbi’sin. Senden başka ilah yoktur. Sana tevekkül ettim. Allahın dileriği olur, dilemediği olmaz. Güç ve kuvvet ancak yüce Allahın sayesindedir”.

Bu duayı kötülükleri hissettiğiniz an okuyabilirsiniz. Bu duayı gerçekten inanarak Allah’a tevekkül ederek okursanız içiniz ferahlar, kötülüklerin sıkıntısından, belalardan kurtulursunuz. Bu duayı sadece size yapılan kötülüklerden kurtulmak için değil, aynı zamanda başınıza gelebilecek hiç tahmin etmediğiniz beladan, kazadan, tehlikeli insanlardan korunmak için de yani kötülüklerden korunma duası olarak okuyabilirsiniz. Çünkü hiç kimse belanın ne zaman ve kimden geleceğini, tehlikenin ne kadar yakında olduğunu bilemez. Bu duayı her zaman okuyarak içinizi ferah tutabilirsiniz.

 

Tehlikleri İnsanlardan Korunma Duası

 

Kötülüklerden korunmak veya tehlikeli insanlardan korunmak için bu duanın dışında okunabilecek başka dualar, Kuran’i Kerim’den sure ve ayetler de vardır. Eğer bu duayı aklınızda tutamıyorsanız, size bildiğiniz bir dua söyleyeceğiz.

 

Tehlikeli insanlardan korunma duası olarak tabiki de her derde deva, her durumda okuyabileceğiniz, faziletleri saydıkca bitmeyen Ayetel Kürsi, İhlas, Nas ve Felak surelerini okuyabilirsiniz.

 

Ayetel Kürsi okunuşu:

“Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.

Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te'huzühu sinetün velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil'ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi'iznih, ya'lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi'şey'in min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel'ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.".

 

Ayetel Kürsi anlamı derin ve faziletleri saydıkça bitmeyen bir duadır. Ayetel Kürsi’nin anlamı ve faziletleri için Ayetel Kürsi Anlamı Nedir? Türkçe Okunuşu ve Fazileti Nedir? (https://www.dirilistaki.com/blog/icerik/ayetel-kursi-anlami) blog içeriğimize geçerek okuyabilirsiniz.

 

İhlas, Nas ve Felak sureleri o kadar faziletli dualar ki de kötülüklerden korunma duası olarak da okunabilir. Bu duaları defalarca okumuş, belki de ezbere biliyorsunuzdur. Ama biz yine de sizler için okunuşunu ve Türkçe anlamını buraya bırakıyoruz.

İhlas Suresi okunuşu ve anlamı:

“Kul huva(A)llâhu ehad(un). (A)llâhu-ssamed(u). Lem yelid velem yûled(u). Velem yekun lehu kufuven ehad(un)”. “De ki: O, Allah birdir. Allah sameddir. O, doğurmamış ve doğmamıştır. Onun hiçbir dengi yoktur”.

 

 Nas Suresi okunuşu ve anlamı:

“Kul e’ûżu birabbi-nnâs(i). Meliki-nnâs(i). Meliki-nnâs(i). İlâhi- nnâs(i). Min şerri-lyesyâsi-ihannâs(i). Elleżî yuvesvisu fî sudûri- nnâs(i). Mine-lcinneti ve- nnâs(i)”. “De ki: Sığınırım insanların Rabbine, İnsanların mutlak Hükümdarı`na, İnsanların ilahına, O sinsi şeytanın üflemelerinin şerrinden, İnsanların kalplerine üfleyen o sinsi şeytanın, Ki o, cinlerden de olur, insanlardan da”.

 

Felak Suresi okunuşu ve anlamı:

“Kul e’ûżu birabbi-lfelak(i). Min şerri mâ halak(e). Vemin şerri ġâsikin iżâ vekab(e). Vemin şerri-nneffâśâti fî-l’ukad(i). Vemin şerri hâsidin îżâ hased(e)”. “De ki: Sığınırım sabahın Rabbine. Bütün yarattıklarının şerrinden. Karanlığı bastığı zaman gecenin şerrinden. Düğümlere üfleyen büyücü kadınların şerrinden. Kıskandığında hasetçinin şerrinden!”.

 

Son olarak Hz. Muhammed Peygamber efendimizin beladan ve sıkıntıdan kurtulmak için söylediği, duayı tehlikeli insanlardan korunma duası olarak onların kütlüklerinden korunmak için veya kötülük yapılmış biri için, beladan kurtulmak veya kurtarmak için okuyabilirsiniz.

 

Duanın okunuşu şöyledir:

“Elhamdülillahillezi afani mimma ibtelake bihi.ve feddaleni ala kesirin mimmen haleka tafdila”.

 

Tirmizi duayı şöyle anlatmıştır: “Sana verdiği beladan bana afiyet veren ve beni yarattıklarından birçoklarına karşı üstün kılan Allah’a hamd olsun”. Tirmizi’nin anlattığına göre bu duayı okuyan kişi bela ne olursa olsun ondan kurtulur.

Etiketler: Korunma Duası
Mayıs 05, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR