Mührü Süleyman Kolyesi Takmak Günah mı? Faydaları Nelerdir?

Mührü Süleyman kolyesi takmak

Mührü Süleyman hakkında insanların bilgisi olmadığı için ne yazık ki farklı düşüncelere kapılabiliyorlar. Böylesine önemli ve tılsımlı bir sembolü üzerinde taşımanın sorun olabileceğini düşünenlerde var, faydalı olduğunu savunanlarda. Peki, Mührü Süleyman kolyesi takmak herhangi bir problem yaratır mı? Bugün sizlerle bu sorunun cevabı hakkında konuşacağız.

Mührü Süleyman Kolyesi Takmak Günah mı?

 

Mührü Süleyman olarak bilinen bu sembol bir yüzük üzerinde karşımıza çıkmıştır. Şimdilerde kolyesi ve bilekliği de bulunan bu önemli sembolü takmak herhangi bir sorun yaşatır mı? 6 köşeli yıldız olarak işlenen bu sembol Müslümanlarca Hatem-i Süleyman, Hristiyan ve Yahudilerde ise Davud yıldızı olarak bilinmektedir.

 

Mührü Süleyman İslam inancına aşağıdaki hadisle girmiştir.

 

Kıyametten önce yer altından elinde Süleyman’ın mührü ve Mûsâ’nın asası olduğu halde bir dabbe çıkacak ve asasıyla Müslümanların yüzünü aydınlatacak, mührüyle kâfirlerin yüzünü mühürleyecektir.” (Müsned, II, 259; İbn Mâce, Fiten, 31)

 

Daha önce ki içeriklerimizde de Süleyman Mührü sembolü hakkında tüm detayları paylaşmıştık. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak onları da inceleyebilirsiniz.

 

>> Mührü Süleyman Yüzük - Güç Yüzüğünün Büyük Sırrı

>> Mührü Süleyman nedir? Günümüze Kadar Nasıl Gelmiştir?

 

Hem Osmanlı hem de Selçuklu dönemlerinde sıkça kullanılan Mühr-i Süleyman, cami duvarlarından kılıçların üzerine, çeşmelerden mezar taşlarına kadar birçok yerde gözümüze çarpmaktadır. Buda bize mührün geçmiş zamanlarda da Hz. Süleyman'ın mührü olarak anlam kazandığını gösteriyor.

 

Bu yüzden Mührü Süleyman kolyesi takmak herhangi bir problem yaratmaz. Ayrıca kolyeyi takarken üzerinde ismi azam duası olduğunu bulunduğunun farkında olmak ve ona göre davranmak oldukça önemlidir.

 

Mührü Süleyman Kolyesi Ne İşe Yarar? Faydaları Nelerdir?

Daha önce bahsettiğimiz gibi bu sembolün üzerine kazılı olduğu yüzük, Hz. Süleyman'a Allah'ın izni çerçevesinde cinleri, rüzgârları ve hayvanları yönetme gücü vermiştir. Şimdilerde şeytanın şerrinden ve içsel korkulardan muzdarip olanların sıkça tercih ettiği aksesuarlardan birisi Süleyman Mührü işlemeli kolye, yüzük ve bilekliktir. Bu tamamen sizin kişisel ve ruhani olarak kendinizi daha iyi hissetmeniz için satın alabileceğiniz ürünlerdir.

 

 

Mührün takan kişiye rızk, şans ve kısmet kapılarını açtığı söylenmektedir. Ayrıca sihir ve cinlerden de muhafaza edildiğine inanılmaktadır.

Etiketler: Mührü Süleyman, Mührü Süleyman kolye, Mührü Süleyman takmak, Mührü Süleyman kolye taşımak
Şubat 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR