Siyah Doğal Taş Çeşitleri (9 Özel Doğal Taş)

Siyah Doğal Taş

Doğa bize zengin renk paleti sunar. Bunun en güzel örneklerini doğal taşlardır. Doğal taşlar esrarengiz, olağandışı renkleri, renk değişimleri ve yansımalarıyla mükemmel görüntü sergiler. Alıştığımız ve bildiğimiz renklerin doğal taşlarda daha farklı tonlarını ve yansımalarını görebiliriz. Siyah renkli doğal taşlar farklı dokuları, ton ve yansımalarıyla gerçekten muazzam görünüme sahiptir.

Sayısız siyah doğal taş çeşitleri vardır. Ama söylememiz gerekiyor ki çoğu zaman taşların siyah tonları veya siyah doğal taşlar daha az yaygındır ve bulunması zordur. Bu defa sizler için siyah doğal taşları ve ismini çok duyduğunuz doğal taşların siyah renklerini sizler için bir araya topladık.

Siyah Doğal Taş

Siyah renk, gizemin, asaletin, gücün aynı zamanda zerafetin ve inceliğin simgesidir. Siyah  rengi yas ve üzüntüyle de bağdaştırırlar ama bu siyahın asaletinin ve zarifliğinin önüne geçemez. Bu renk kıyafetlere ve mücevherlere en çok yakışan renklerden biridir.

Siyah doğal taş çeşitleri özellikle erkek gümüş yüzük modelleri olmakla erkek takılarda hem de kadın takılarda sıklıkla kullanılan, tasarımlara gizemli bir hava katan taşlardır. Siyah renkli takıların da kendine has yeri vardır. Çünkü siyah rengin cazibesi taşlarla ve şık tasarımlı takılarla birleşince çok daha göz alıcı görüntü yaratıyor.

Siyah renkli doğal taşların her birinin dokusu, renk tonu, parlaklığı, sertliği, içeriğindeki safsızlıkları kısacası fiziksel ve kimyasal özellikleri farklıdır. Bu özelliklerine göre de takılarda, objelerde ve farklı alanlarda kulllanılıyor. Bunların yanı sıra siyah doğal taşların farklı aurası ve enerjisi oluyor. Bu taşlar uzun yıllardan beridir enerjisi ve gizemiyle ezoteriklerin, hatta medyumların dikkatini çekiyor.

Peki siyah renkli doğal taşlar hangileridir? Siyah doğal taşlar ne işe yarar? Şimdi birlikte birkaç siyah renkli doğal taşa bakalım.

 

Siyah Renkli Doğal Taşlar

Daha önce de söylüdiğimiz gibi çok fazla siyah renkli doğal taş çeşidi vardır. Bu taşların bazıları herkesin çok iyi bildiği, en azından duyduğu taşlar olsa da, birçoğu duymadığınız taşlardır. Biz daha çok bilinen ve takılarda tercih edilen siyah taşları listeledik.

 

Hematit

Hematit taşının geniş renk paleti olsa da en bilinen rengi koyu gridir. Taşın koyu gri rengi en koyu siyaha kadar devam ediyor. Aynı zamanda kırmızı ve kahverengi renkleri de çok yaygındır. Genel olarak hematit taşı yaygın doğal taşlardan biridir. İçeriği %70 demirden oluşuyor. Tam anlamıyla bir demir oksittir. Mohs sertlik cetvelinde göstericisi 5.5 ila 6.5 arasında değişmektedir. Donuk ile yarı metalik parlaklığa sahiptir.

Çok iyi süs taşı olan hematit mücevher yapımında sıklıkla kullanılır. Hatta eski zamanlarda kıyafetler de bu taşla süslenmiştir. Hematit kıyafetlere ve takılara çok yakışmasının yanı sıra iyileştirici ve büyülü özelliklerinden dolayı da tercih edilmiştir. Cesaret ve bilgeliğin sembolü olarak görülen hematit taşının aynı zamanda aşkın simgesi olduğunu da söylememiz gerekiyor.

Eğer hematit taşı hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız o zaman Hematit taşı faydaları ve özellikleri  blog içeriğimize geçiş yapıp okuyabilirsiniz.

 

Turmalin

Siyah doğal taş çeşitlerinden biri de turmalindir. Siyah turmalin çok yaygındır ve schorl olarak adlandırılır. Turmalinler genelde parlak taşlar olsalar da siyah turmalin taşı opaklığıyla seçiliyor. Mohs sertlik ölçeğinde de sertliği ile seçilen taşlardan biridir. Şöyle ki sertliği 7-7.5’tir. Bu da onu takılar için vazgeçilmez taşlardan biri yapıyor.

Siyah turmalin taşı eril enerjili taşlardan biridir. Bu nedenle de erkek takılarda ve gümüş yüzük modellerinde sıklıkla kullanılıyor. Şöyle ki schorl, erkeklerde çekingenliği giderir ve kararlılık verir. Ayrıca tüm turmalinler arasında en güçlü enerjili taş olarak bilinir.

 

Oniks

Oniks en popüler siyah taştır. Dünya çapında kullanılabilir yatakları vardır ve yaygın olarak takılarda kullanılır. Takılara muazzam bir görünüm katıyor. Bu nedenle hem kadın hem de erkek takılarında sıklıkla görürüz.

Siyah oniks taşı da eril enerjiye sahip taşlardan biridir. İş insanları için mükemmel muskadır. Adeta Eski zamanlardan beri iyileştirici ve büyülü özellikleriyle seçilen taştır. Nazardan ve hasardan korur, kötü enerjiyi emerek sahibine uyum sağlar ve ona olumlu enerji verir. Eski zamanlarda kötü ruhlardan korunmak için oniks doğal taşlı kolye kullanılmıştır.

 

Obsidyen

Siyah renkli doğal taşlar arasında yoğun siyah rengiyle bilinen taşlardan biridir. Parlaklığıyla mücevherlere şıklık katsa da kırılgan yapısından dolayı çok kullanılmazdı ama bugün kuyumculukta en çok kullanılan siyah doğal taşlardan biridir. Mohs ölçeğinde sertlik derecesi 5’e beraberdir. Daha çok doğal taş bileklik ve kolyelerde kullanılır.

Obsidyene ayrıca karanlık gecenin taşı da deniyor. Büyücüler eski zamanlarda bu taşı büyü ayinlerinde kullanır, taşın sahibini hayatı boyunca koruyacağına inanılırdı.

 

İnci

İncili takılar, erkekler için inci tesbih modelleri her zaman şıklığı ve zerafetiyle diğer bütün takıları gölgede bırakmış, bir pırlanta kadar değerli olmuştur. Siyah incinin inciler arasında özel yeri vardır. Siyah inci hem dokusu hem görünümü ve mükemmel siyah rengiyle çok değerlidir.

Diğer siyah taşlardan farklı olarak siyah inci dişil bir taştır. Siyah inci vücut üzerinde olumlu etkiye sahiptir, sahibinin yaşam kalitesini arttırır. Eğer siyah inci taşının rengi solduysa bu sahibinin hasta olduğunu gösterir.

 

Opal

Siyah doğal taş çeşitleri arasında siyah opal oniks ve obsidyenden sonra gelen en popüler taştır. Ayrıca dünyadaki en pahalı ikinci dereceden değerli taşlardan biridir. Bu değerinden dolayıdır ki sürekli taklit edilir, sahte opal taşlar üretilir. Ama şu da bir gerçek ki hiçbir yapay opal aslı gibi güzel olamaz. Siyah opal Avustralya’da çıkarılır, mükemmel parlaklığa ve yanardönerliğe sahiptir.

Siyah opal güçlü bir tılsımdır. Sahibini sıkıntılardan kurtarır, olumsuzluklara karşı korur. İyileştirici özellikleriyle bilinen önemli taştır. Haneye sevgi ve mutluluk getirir.

 

Siyah Akik

Çeşitli renklere ve katmanlı yapıya sahip akik taşı bir kalsedon çeşididir. Geniş renk paleti içerisinde siyah agatın kendine has yeri vardır. Bu akik de sadece siyah renkten oluşmuyor. Siyah akiğin farklı katmanlarında gri ve beyaz renkler de görmek mümkündür. Siyah akiğin büyülü olduğuna inanılıyor.

Erkek takılara çok yakışan siyah akik taşından ve farklı çeşitlerinden akik tesbih yapılıyor.

 

Yeşim

Siyah doğal taş içeriğinde yeşim taşı mı dediğinizi duyar gibiyiz. Siyah yeşim taşının çok nadir bulunduğunu söylemeliyiz. Sadece iki yerde bulunur: Güney Sibirya’da ve Doğu Çinde. Büyük enerjiye sahiptir. Litoterapistlerin severek kullandığı taşlardan biridir.

Siyah yeşim hakkında sayısız efsaneler vardır. Söylentilere göre eski zamanlarda savaş ve kriz dönemlerinde korkuyu yenmeye yardımcı oluyor, sahibini şiddettten koruyormuş. Aynı zamanda morali yükselten bir taştır.

 

Siyah Safir

Bu taşa siyah yıldız safir de denmektedir ve safirler arasında özel yere sahiptir. Bu taş zenginlik işareti olarak kabul edilir ve güçlü büyülü özellikleri olduğu söylenilir. Siyah safir tam anlamıyla iyi şans tılsımıdır.

 

Elmas

Tasarımı şıklığa kavuşturan siyah elmasları kuyumcu vitrinlerinde görebilirsiniz. Bu siyah şeffaf taş, ışığı emer ve mükemmel renk yansımaları, parıltısıyla göz kamaştırır. Siyah elmasların olağanüstü enerjiye sahip olduğuna inanılıyor.

 

Elmaslara siyah rengi grafit ve demir veriyor. Taş %90 oranında inklüzyon içerir

 

Etiketler: Siyah Doğal Taş
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR