Yay Burcunun Taşı, Yay Burcu Uğurlu ve Doğal Taşları Hangileridir?

Yay Burcunun Taşı

Şans, bolluk ve bereket, bilgelik bahşeden iyimser Jüpiter gezegeninin himayesi altında doğan ama Ateş elementi olan yay burcu zıtlıkları kendinde birleştiren burçlardan biridir. Onlar güçlü, cesur ve kararlı karakterleriyle aynı zamanda sade ve romantik olabiliyorlar. Bu çelişki içerisinde yay burcu doğal taş seçimi nasıl yapılır?

 

Yay Burcunun Taşı

 

23 Kasım ile 21 Aralık tarihleri arasında doğan yay burçları iyimserliğini hakim gezegeni Jüpiter`den alırlar. Jüpiterin etkisiyle ne kadar duygusal olsalar da bir ateş elementi olarak da aktif, enerjili, güçlü, akıllı ve çekici kişilerdir.

 

Yay burcu temsilcileri sosyalleşmeyi sever, kolayca arkadaş edinir, girdikleri her ortama uyum sağlayabilirler. Arkadaş canlısıdırlar ve çevrelerinde herkesin sevimlisidirler. İhtiyacı olan insanlara yardım eder ve bundan çok mutlu olurlar. Maceracı ve idealist yaylar özügürlüğü çok sever, hayatın tadını çıkarırlar.

 

Asla kontrol edilmeyi kabul etmezler. Ateşin elementi olduğu için hemen alevlenen insanlardır. Ama Jüpiterin iyimser enerjisiyle hemen sakinleşirler.

Peki böyle bir çelişkili karaktere sahip yay burcu taşı nedir?

Hem Jüpiter`in himayesinde olup hem de Ateş elementi olmak yay burçlarını her ne kadar çelişkili karakterli biri gibi gösterse de genelde saf bir ruha sahipler ve nezaketlidirler. Bu iki farklı ve zıt özellikler yay burçlarında dengeli bir şekilde kendini gösterir.

 

Güçlü ve enerjili kişiliklerinden dolayı yay burçları için uyabilecek çok sayıda doğal taşlar vardır. Ametist, yakut, topaz, turkuaz, safir, obsidyen, krizolit, akuamarin, lal taşı, lapis gibi taşlar yay burçlarına en uyumlu taşlardır.

 

Yay Burcu Doğal Taş

Astrologların yay burcu için belirlediği doğal taşlar genellikle bu burcun rengini yansıtmaktadır. Şöyle ki yay burcunun ana rengi mor, morun tonları ve mavi renktir. Yay burcu için seçilen ametist, safir, turkuaz, akuamarin, lapis ve topaz gibi taşlar da içinde bu renkleri barındırmaktadır. Obsidyen, yakut, lal taşı ise ateş elementini temsil eder.

AMETİST – sahip olduğu esrarengiz mor rengiyle en önemli yay burcu uğurlu taşı ve tılsımıdır. Bu taş, zaten iyimser ve enerjik olan yaylara harika bir ruh hali bahşeder, iç huzuru sağlar. Kariyerle ilgili doğru kararı vermekte yardımcı olan ametist taşı, beyni uyarır, odaklanmaya yardımcı olur. Özellikle yay kadınlarına çok uygun olan ametist onlara özgüven verir. Dürüst ve saf yay erkeklerini ise kurnaz insanlardan korur. Ayrıca onların zihinsel yeteneklerini geliştirmeye yardımcı olur ve karakterini olumlu yönde etkiler.

 

SAFİR – yay burçlarının ametistten sonra yüksek enerjisi olan ve onları iyileştiren ikinci önemli taşıdır. Bu taşın yüksek enerjisi sayesinde bu burcun temsilcileri hastalıklarından, rahatsızlıklarından ve tembelliklerinden kurtulur. Ya burcu, safirin büyülü özellikleriyle dünya görüşünü kökten yeniler, kendilerine hedefler seçerler.

 

TOPAZ – aynı zamanda hem mor hem de mavi rengi yansıtmakla iyimser yay burçlarının önemli tılsımlarındandır ve yay kadınlarının gençlik iksiridir. Bu taş yaylara uyum içinde yaşayabilecekleri hayat bahşeder ve huzuru sağlar. Kalıcı ilişkiler ve aşk ilişkileri kurmaya yardım ederken aile hayatına da sakinlik getirir.

 

TURKUAZ eşsiz mavi rengiyle, iyileştirici ve büyülü özellikleriyle yay burçlarına uyan taşlar listesinde ilk beşte yer almaktadır. Yay burcu doğal taşı olmakla turkuaz öncelikle onların sağlık ve ruhsal durumlarıyla ilgilenir, büyülü ve iyileştirici özellikleriyle onları sıkıntılarından kurtarıır, huzur ve denge sağlar, şans getirir. Yay burcunun kadın temsilcilerine özgüven, erkeklerine ise güç verir, onları daha sosyal bir hale getirir.

 

LAPİS – “mavi taş” da denebilir. Gökyüzü rengindeki bu doğal taş, uyumlu ve akıllı yay burçlarının sezgisini geliştirir. Yay burcunun uğurlu taşlarından biri olarak onlara iyi şans getirir, yaratıcılı yeteneklerinin ortaya çıkmasına yardım eder.

 

AKUAMARİNduygusal yay burcu erkeklerinin duygularıyla başa çıkmakta yardımcı olur. Akuamarin bileklik veya başka bir takı onların da duygularını dengede tutacaktır.

 

OBSİDYEN – iyimser ve samimi yayları kıskanç ve samimi olmayan insanlardan korur, sahibine sağduyu ve bilgelik kazandırır. Yay burçlarının aile tılsımı olmakla evlilik bağlarını güçlendirir. Bu taş sahibinin yaşam durumuna göre onun içindeki alevi güçlendire hem de yatıştırabilir.

 

YAKUT – kırmızı rengiyle yay burcu renklerine uymadığı doğrudur. Ama yay burcunun Ateş elementi olduğunu unutmayalım. Yine güçle enerjiye sahip taşlardan biri olarak yakut, yay burçlarının inatçı temsilcilerini sakinleştirir, çevresindeki insanlarla iletişim kurmasını sağlar. Kompleksli temsilcileri ise özgüvenli hale getirir. Yaylar bu taş sayesinden kaygılarından kurtulur, her alanda başarı elde eder ve takdir kazanırlar. 

 

LAL TAŞI – enerjik, güçlü ve ateş burçlarından olan yay burcunun taşı olmakla özellikle kadınların önemli tılsımlarından ve çok sevdikleri kırmızı renkli mücevherlerindendir. Bu taş yay burcu temsilcilerini felaketlerden ve kazalardan, kötü niyetli insanlardan ve ihanetlerden korur. Kendini geliştirmelerine yardımcı olmakla birlikte yaratıcı yönlerini teşvik eder. Gerçek aşkın ve arkadaşlığın taşıdır.

 

 

 

 

Son olarak, bu taşlar içinde sadece krizolit veya “zeytin taşı” muazzam yeşil rengiyle diğer taşlardan farklıdır. Bu taş ateş elementi yay burçlarının çabuk alevlenen sinirlerini yatıştırır ve sakinliklerini korumaya yardımcı olur.

Etiketler: yay burcunun taşı, yay burcu doğal taş, yay burcu uğurlu taşı, yay burcu taşı nedir
Mayıs 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR