Yengeç Burcu Taşı Hangisidir? Yengeç Burcunun Doğal Taşları

yengeç burcunun taşı

Doğal taşlardan yapılmış ilk kolyeler, yüzükler, bileklikler mücevher olmaktan ziyade bir tılsımdı ve muska görevi görüyordu. Günümüzde de hala doğal taş takılar alınırken insanlar üzerinde olumlu etkisi ve şifalı özelliklerini dikkate alma geleneği devam etmektedir. Son zamanlarda ise burç konusunun aktüel olmasıyla doğal taşların burçlara göre seçilme geleneği ortaya çıktı. Burçlara göre doğal taşlar serimizin bu bölümünde ise zodyak kuşağının dördüncü burcu olan, 22 Haziran ile 22 Temmuz tarihleri arasında doğan yengeç burcunun taşı hakkında araştırma yaptık.

 

Bu yazımızda yengeç burcunun temel özellikleri nelerdir? Hangi doğal taşlar yengeç burcunu olumlu etkiler? Yengeç burcu doğal taşları nasıl neçilmeli? gibi sorulara cevap aradık.

 

Yengeç Burcunun Taşı

 

Yengeç burcunun taşı seçilirken öncelikle bu burcun temsilcilerinin sahip oldukları özelliklere dikkat etmek gerekir.

 

Melankolik ve çok duygusal olan yengeç burçları bu duygularının çok az kısmını gösterirler. Birçoğu ise içe dönüktür. Seçilen taş yengeçlerin duygusallığını ve melankolikliğini ortadan kaldırmaya yardımcı olmalıdır. Ayrıca sıklıkla ruh halleri değişir. Aile değerleri, dostluk ve aşk yengeçlerin önceliğidir. Duyarlı yengeçler, sevdiklerine karşı sadıktırlar. Bunu yaparken ise herhangi bir karşılık beklemezler. İyimserdiler ve sağlam yapıları vardır ama kırılgan ve duygusal yönleriyle de desteğe hep ihtiyaç duyarlar.

Romantik ve hayalperest yengeç burcunun yönetici gezegeni Ay`dır. Bu nedenle de astrologlar yengeç burcunun taşları olarak beyaz taşlar, mücevherlerdeyse beyaz metaller tavsiye ediyorlar. Örneğin bir gümüş yüzük veya taşlı gümüş yüzük yengeç burcunun en iyi tılsımı olabilir.

 

Yengeç burcuna iyi gelen taşlar beyaz renkle sınırlanmamakla yengeç burcu doğal taşı listesi içinde farklı renklerde taşlar da özellikle yeşil ve mavi tonlardaki taşlar bulunmaktadır. Zümrüt, yakut, ametist, turkuaz, elmas, opal mercan, kaplan gözü, lal taşı, kalsedon, alexandrite, akuamarin, inci, amazonit gibi taşlar yengeç burcuna iyi gelen taşlardır. 

 

Yengeç Burcu Doğal Taşı

ZÜMRÜT – astrologlara göre yengeç burcunun taşları arasında en esas taşlardan biridir. İyimserlik ve neşe kaynağıdır. Zümrüt, yengeç burçlarının sağlığını iyileştirir ve gönül rahatlığı getirir. Kendinden şüphe duyan ve bununla kendisine eziyet eden yengeç burçları sinirli yapıya sahiptir. Zümrüt taşı yengeç burcunun sahip olduğu bu olumsuz yönlerini azaltarak iyi özelliklerinin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Taşın sahip olduğu iyileştirici özelliklerin yanı sıra yeşil renginden dolayı da sahibine sakinlik getirir, kötü düşüncelerden kurtarır, özgüven ve cesaret verir.

 

İNCİ – evlilik ve doğurganlığın sembolüdür. Bu nedenle de özellikle yengeç kadınları için faydalı olabilecek taşlardan biridir. Kadınlara çekici bir gizem kazandırır, evlilikteki ilişkileri güçlendirir. Ayrıca yengeç burçları sadıktır. Sadakatleri iyi huyları olsa da onları savunmasız yapar ve ihaneti anlamazlar. İnci, sahibini hem özel hayatında hem de iş hayatında aldatılmalardan korur. Aynı zamanda kötü niyetli kişilerin saldırılarına karşı da inci tılsım olarak kullanılır.

 

TURKUAZ – iş hayatına yeni adım atan yengeç burcu uğurlu taşı olarak bilinmektedir. Turkuaz doğru çözümler bulmaya, mantıklı adımlar atmaya ve hedeflere ulaşmaya yardımcı olur. Ayrıca turkuaz kızgınlık, keder ve üzüntüyle başa çıkmaya da yardımcı olur.

OPAL – inci taşı gibi özellikle evli yengeç kadınları için tavsiye ediliyor. Bu taş yengeç kadının aşk büyüsünün dağılmasına izin vermeyecektir. Opal duygusal ve kendinden şüpheci yengeçlerin dürtülerini bastırmalarına ve gerçeğe dönmelerine yardımcı olur. Ayrıca opal sahip olduğu güçlü enerjisiyle yengeç burcunun iş hayatında kullanabileceği en iyi tılsımlarındandır.

 

AMETİST – aileye mutluluk ve anlayış getirmektedir. Yengeç burcunun doğal taşları arasında ona mutluluk getiren ametist taşı aile refahının sembolüdür.

 

AKUAMARİN – tipik su burcu taşıdır ve yengeç için güçlü bir muska olarak bilinir. Sinirli yapılı yengeçleri sakinleştirir, onlara güç verir. Bu taş hem yengeç kadınları hem de erkekleri için uygundur. Akuamarin, aileye bağlı olan yengeçlerin aile bağlarını daha da güçlendirir, duyguları geliştirir. İnci ve opal gibi özellikle evli yengeç kadınlarının kullanılması tavsiye edilir. Akuamarin yengeç burcu temsilcilerini uzun yollarda kazadan ve beladan, uğursuzluklardan korur.

 

 

YAKUT – bir tutku taşıdır. Yengeç burcu uğurlu taşı olarak yakut sahibine enerji verir, hedefe giden yolda başarıyla adımlamayı sağlar. Yakut taşı arkadaşlıkta iyi olan yengeçlerin arkadaşlıklarını tutkuya dönüştürmeye yardımcı olur. Aynı zamanda yine yengeç kadınlarının en çok kullanması gereken taşdır. Yengeç kadınları alyans taktıklarında bile yakut taşlı olması öneriliyor. Yakut taşı mali sorunlarda yengeç burcunun da vazgeçilmezidir.

 

Etiketler: yengeç burcunun taşı, yengeç burcu doğal taş, yengeç burcunun taşları, yengeç burcu uğurlu taşı
Mart 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR