Akrep Burcunun Taşı Hangisidir? Akrep Burcu Doğal Taşları

Akrep Burcunun Taşı Hangisidir? Akrep Burcu Doğal Taşları

Zehirli enkarnasyonu nedeniyle akrep burçlarına hep bir önyargı olmuştur. En katı burçlardan olduğu ve sert karakterli oldukları doğrudur. Ama akrep burcu su elementi burçlarındandır. Bu nedenle de katı oldukları kadar da duygusaldırlar. Peki hem bu kadar katı olup hem de duygusal olabilen akrep burcunun taşları hangileridir?

 

Bu defaki yazımızda sizler için akrep burcu taşları ve özellikleri hakkında araştırma yaptık, bu burcun temsilcilerini ruhsal açıdan dengeleyebilecek, olumlu yönlerini geliştirecek ve olumsuz özelliklerini değiştirecek taşları listeledik.

 

Akrep Burcunun Taşı

Zodyak işaretlerinin enerjik burçlarından olan akrepler, hem en sert ve katı burçken diğer yandan da çok duygusal olabilirler. Bu zıtlık, Mars gibi ateşli bir gezegenin himayesi altındayken su elementi burcu olmasıyla ilgilidir.

 

Güçlü iradeye sahip akrep burçları, kendilerini geliştirmek ve hedeflerine ulaşabilmek için sürekli mücarele ederler. Özellikle akrep erkekleri kariyercidirler. Güçlü karaktere sahiptirler. Kendi kurallarına göre yaşar, kimseye itaat etmeyi sevmez, gücü hep kendi ellerinde tutmaya çalışırler. Onlara verilen görevlere o kadar çok önem verirler ki bazen bu görevler için fazla duygu ve efor harcarlar. Bu nedenle astrologlar akrep burcu taşları belirlerken onlara yeterli gücü verebilecek enerjisi yüksek ve onları olumlu etkileyecek olan doğal taşları seçmeye özen gösterirler.

 

Akrep burcu temsilcileri aileye bağlıdırlar. Aile ve akrabalık ilişkileri onlar için her zaman ilk sırada gelir. Yalan sevmezler ve her zaman doğruyu söylerler. Bunun yanı sıra gizemlidirler. İnat konusunda da koç ve boğa burcundan geri kalmazlar. Aynı zamanda yaratıcı ruhlu insanlardır.

Zıt kutupları bir araya getiren akrep burçları gerçekten de eşsiz kişiliğe sahiptirer. İçinde farklı özellikleri barındıran bu burcun temsilcileri için onların her olumlu ve olumsuz özelliğine etki edebilecek taşları seçmek önemlidir. Doğru seçilmiş akrep burcu doğal taşı onların sağlık ve psikolojik durumlarını, yaşamlarını, iş ve aile ilişkilerini doğrudan etkileyecektir. Ayrıca bu taşlar, sert yapılı, aşırı özvüvenli, genelde sadece kendi doğrularıyla yaşayan akrepleri sakinleştirecektir. 

 

Astrologlar akrep burcu özelliklerini detaylı araştırmış ve onlara en çok uyan taşları belirlemişler. Akuamarin, safir, siyah inci, akik, elmas, ay taşı, opal, yakut, karnelyan, turkuaz, hematit, alexandrite, jasper, ametist, topaz, lal taşı, zümrüt akrep burçlarının tılsımlı taşlarıdır.

 

Akrep Burcu Doğal Taşı

AKUAMARİN - Latince`de “deniz suyu” anlamına gelen bu esrarengiz doğal taş hem rengi hem de sahip olduğu büyülü ve iyileştirici özellikleriyle akrep burcunun doğal taşları sırasında ilk sırada gelir. Bu taş akreplerin bilinçli kararlar vermesine ve çevresindeki insanlara karşı sağduyulu olmasına yardımcı olur.

 

SAFİR – derin mavi rengiyle su elementi buçlarından olan akrep burcu temsilcilerinin ana taşlarından biridir. Bu taş akrep burçlarının sert mizacını yumuşatır, ruh hallerine olumlu etki eder, ani öfke ve duygu patlamalarını söndürür. Özellikle akrep burcunun kadın temsilcilerine uygundur. Safir, geçmişte yaşadığı streslerden kurtulamayan akrep kadınlarının geçmiş yükünden, rahatsız edici düşüncelerden kurtulmasına yardımcı olur.

 

TURKUAZ – olağanüstü mavi rengiyle akreplerin beynini uyarır, böylece içgüdülerini ve sezgisel düşünmeyi keskinleştirir.

 

HEMATİT – siyah, gri ve kırmızı tonlarıyla karanlığı ve gizemi seven akrep burçlarına en uyan taşlardan biridir. Negatif enerjiyi atmaya yardımcı olan hematit taşı, akrep burcu temsilcilerini kavgalardan korur. Ayrıca akrepler için en iyi aile tılsımı olarak da kabul edilir.

 

ALEXANDRİTE – en önemli akrep burcu doğal taşı olarak akreplerin iç enerjisini, özgüvenini, dayanıklılığını, çekiciliğini en iyi temsil eden taştır.

 

AKİKakrep burçları için mükemmel tılsımdır. Akrep burçlarına aşırı duygusal zamanlarında yardımcı olur, karar vermeye zorlandıkları zamanlarda yol gösterir. Siyah akik taşlı yüzük sürekli takıldığında akrep burcu temsilcilerini zor durumlardan korur.

 

JASPER – akrepleri kötü niyetli insanlardan ve olumsuzluklardan koruyan taştır. Genellikle iş görüşmelerinde, yeni kişilerler tanışdıkta ve uzun bir yolculuğa çıkarken takı olarak kullanılması tavsiye edilir.

 

YAKUT – akrep burcu temsilcilerinin karakteristik özelliklerinden olan şüpheciliği ile başa çıkar, çevresindeki insanlar ve ailesiyle iyi iletişim kurmayı sağlar ve sezgilerini geliştirmeği öğretir.

 

AMETİST – eski zamanlardan beri bilgeliği temsil eder. Akrep burcunun doğal taşı olmakla turkuaz gibi akreplerin zihinsel yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olur ve bilgelik kazandırır. Aynı zamanda cilt hastalıkları ve rahasızlıkları üzerinde olumlu etkisi vardır. Akrep burcunun kadın temsilcilerinin duygularını yönetmelerine yardımcı olur. Özellikle cilt hastalıkları için ametist taşlı gümüş yüzük veya ametist bileklik tavsiye edilir. Genel olarak ise ametist taşının sadece gümüş madeniyle kullanılması gerektiği söylenilir. Aksi takdirde büyülü özelliğini kaybedermiş.

 

TOPAZ – yanar döner renkleriyle akrep kadınlarının güzelliğini ve etkileyiciliğini öne çıkarır, gençliğini korumasına yardımcı olur. Akreplere enerji verir ve iyileştirici özellikleriyle sağlık durumunu iyi yönde etkiler. Özellikle deneyimsiz ve hırçın genç akrepler için inanılmaz bir tılsıdır. Topaz, duygusal dengeyi sağlar, bilgelik kazandırır, genç akreplerin karakterlerinin oluşmasını olumlu yönde etkiler, onları aşırı özgüvenden kurtarır.  Dürüst olmayan insanlardan, yalancılardan korur.

 

İNCİ – akrep kadınlarının en uyumlu taşlarından biridir. Gizemli ve karanlık yönlerini ifade ettiği için akrep burcu için incinin koyu tonları tavsiye edilir. Akrep burcunun taşı olmakla bu burcu birçok hastalıklardan korur. Akrep kadınlarının ailedeki zorluklarla başa çıkmasına, iş hayatındaki değişikliklerde ve zorluklarda yardım eder.

 

OPAL – özellikle genç akrep temsilcilerine uygun taştır. Daha genç akreplerin gereksiz kıskançlıklarını ortadan kaldırır, onları düzensiz ilişkilerden kurtarır. Bu taş, enerjisiyle sahibinin kendini güçlü hissetmesine ve görevleri tamamlamasına yardımcı olur. Aynı zamanda kararlılık kazandırır.

 

KARNELYAN – özellikle akrep burçlarının erkek temsilcilerine uygundur.

 

 

ZÜMRÜT –  akrepleri sorunlarından uzaklaştırır, sakinleştirir ve bir sonraki işleri ve mücadeleleri için güç toplamak için onlara enerji verir. Ayrıca zümrüt, aile ilişkilerinin de koruyucusu olacak bilinir.

 

Etiketler: akrep burcunun taşı, akrep burcu doğal taşı, akrep burcunun taşları, akrep burcunun doğal taşı, akrep burcu taşları ve özellikleri
Mayıs 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR