Bebekler İçin Uyku Duası, Uyumayan Bebeğe Etkili Dualar

Bebekler İçin Uyku Duası

Bebekler bazen uyku problemi yaşayabiliyor. Herhangi bir sorun yokken, altı temiz ve karnı tokken bile uykusuz kalıp huzursuzluk çıkarabiliyorlar. Bu gibi durumda ne yapabiliriz? Bugün bebekler için uyku duası olarak tercih edilen en tesirli ve etkili duaları listeledik. Uyumayan bebeğe hangi dualar okunabilir, zor uyuyan bebekler için dualar nelerdir? Bebeğiniz için rahatlatan uyku dularını yazımızın devamında bulabilirsiniz. Ayrıca daima üzerinde taşıyabileceği ve bebeğinizin rahatlamasını sağlayacak dualı kolye modellerimizden de örnekler bulabilirsiniz.

 

Bebekler İçin Uyku Duası

 

Daha çok yeni doğan bebeklerin ilk aylarında uyku sorunları sık görünür. Bu zamanlarda anne ve babalar çok büyük sıkıntı yaşarlar. Çünkü bebeğin uykusunun düzensiz olması, ailede de uyku bozukluğu yaratır ve bebekleri uyuyamadığı için onlarda uykusuz kalır. Uykusuz kalan bebekler için çeşitli uyutma yöntemleri denenir. Fakat bunlar arasında en etkili olanlar bebekler için uyku duası okumaktır. Eğer ikiz bebek dünyaya geldiyse bu durum çok daha sıkıntılı olabilir. Çünkü kardeşlerden birisi ağladığı zaman diğer bebekte uyanır ve uykusuzluk uzun saatlere sarkabilir. Bizde çocuklar ve bebekler için en etkili uyku dualarını araştırıp kaleme almak istedik.

 

Uyku Niyetiyle “Fatiha Suresi”

 

 

Eğer çocuğunuz veya bebeğiniz uyumakta zorluk çekiyorsa sıkça Fatiha Suresi okuyabilirsiniz. Özellikler bebeklerin rahatlaması ve huzurlu bir uyku çekmesi için "uyku niyetiyle" Fatiha Suresini bebeğinize okumanızda fayda vardır.

 

Okunuşu: Elhamdulillahi rabbil'alemin, Errahmanir'rahim, maliki yevmiddin iyyake na’budu ve iyyake nesta’in İhtinessiratel mustakim siratellerizine en’amte aleyhim gayrilmıağdubi aleyhim ve leddallin. Amin...

 

Uyku Duası Olarak Tavsiye Edilen “İnşirah Suresi”

 

 

Eğer siz veya çocuğunuz uyku problemi yaşıyorsa en içten, kalbi ve samimi bir şekilde Allah'tan yardım istemeniz sorunun çözümü için faydalı olur inşallah. Uyku sıkıntısı için en çok tavsiye edilen surelerden birisi de İnşirah Suresidir. Surenin 3 kez okunması oldukça faydalıdır.

 

Okunuşu: Elem neşrah leke sadrek Ve vada'na 'anke vizreke Elleziy enkada zahreke Ve refa'na leke zikreke Feinne me'al'usri yasren İnne me'al'usri yüsren feiza ferağte fensab ve ila rabbike ferğab.

 

Nazar Yüzünden Uyuyamayan Bebekler İçin Nazar Duası

 

 

Bazen fark etmeden bile bebeği severken nazar edebiliriz. Hadis-i Şeriflerde nazarın gerçekte hak olduğunu buyuran Peygamber Efendimiz (s.a.v.); "İnsanların yarısı nazardan ölür." (Taberani) buyurmuştur. Bu yüzden sevdiklerimize istemeden de olsa zararımız dokunabilir. Dilimizden "Maşallah" kelimesinin eksik etmemeliyiz. Nazar yüzünden uyuyamayan bebekler için en etkili olan nazar dualarını daha önce sizlerle paylaşmıştık. Detaylı okumak isterseniz "bebekler için nazar duası" yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

FELAK SURESİ OKUNUŞU:

 

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Kul e'ûzü birabbil felak

2- Min şerri mâ halak

3- Ve min şerri ğasikın izâ vekab

4- Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad

5- Ve min şerri hâsidin izâ hased

 

NAS SURESİ OKUNUŞU:

 

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Kul e'ûzü birabbinnâs

2- Melikinnâs

3- İlâhinnâs

4- Min şerrilvesvâsilhannâs

5- Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi

 

6- Minelcinneti vennâs

 

Etiketler: Bebekler İçin Uyku Duası, çocuklar için uyku duası, uyku duaları
Şubat 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR