İkizler Burcunun Taşı Hangisidir? İkizler Doğal Taşları ve Özellikleri

ikizler burcunun taşı

Astrologlara göre, doğal taşlar konusunda bilinçli davranmak ve kişiye göre taş seçilirken burç özelliklerinin göz önünde bulundurulması gerekmekedir. Burcun elementine, uğurlu rengine, gezegenine ve karakteristik özelliklerine uygun seçilmiş doğal taşın çok daha etkili olduğunu söylemektedirler. Bu yazımızda ise sizler için zodyak kuşağının üçüncü burcu olan astrologların önerdikleri ikizler burcunun taşı hakkında araştırma yaparak ikizler burcu özellikleri, ikizler burcu taşları ve özellikleri nelerdir? İkizler burcunun uğurlu taşları hangileridir? gibi soruları yanıtlamaya çalıştık.

 

İkizler Burcunun Taşı

 

Meraklı, yeni fikirleri hızla alan ama genellikle aldıkları kararlarda yüzeysel olan ikizler burcu temsilcileri değişken yapıya sahiptirler. İkizler aynı zamanda zeki, eğlenceli, yeteneklidirler. Sıkılmaktan hoşlanmadıkları için enerjik ve aktiftirler. Ama bu hareket ve enerjili halleri onların sinir sisteminin bozulmasına, huzursuzluğa ve konsantrasyon eksikliğine yol açmaktadır.

 

En kararsız burçlardan olan ikizler için doğru doğal taş seçilirse bu taşlar ikizler burcunun kendi içindeki çatışmalarla başa çıkar. Genelde sabırsız ve telaşlı kişiler oldukları için ikizler burcu taşı ikizler burcu temsilcilerinin sabırlarını geliştirmeye ve telaşlarını yatıştırmaya yardımcı olur.

Hava elementi burçlarından olan ikizler burcu, Merkür gezegeni tarafından yönetiliyor. Aynı zamanda Merkür gezegeninin sarı rengi, ikizler burcunun esas uğurlu rengidir. İkizler, Merkür gezegeni yönetimi altında olsa da onun kişiliğini farklı şekillerde ve olumlu yönde etkileyebilecek Mars, Jüpiter ve Güneş`in de etkisini taşıyabilen ve böylece bu burca başka enerji desteği de verebilecek ikizler burcu doğal taşı da belirlemek mümkündür. Taş belirlerken önemli husus bu burcu, sahip olduğu ana özelliği olan tutarsızlıktan ve ikili karakterden kurtarmaktır. 

 

İkizler burcu uğurlu taşı olarak sadece tek bir taş söylemek zordur. Bu burcun sahip olduğu özelliklere uygun olarak astrologlar, ikizler burcu için alexandrite, yeşim taşı, kaplan gözü, akik, zümrüt, ay taşı, akuamarin, inci, yeşil ve mavi safir, jasper, necef taşı, heliodor, kehribar taşlarını önermektedirler.

 

İkizler Burcunun Taşları Ve Özellikleri

AKİK – ikizler burcunun en önemli taşlarından biri olarak özellikle hasta ve zayıf ikizlere yardımcı olur. Etkili olabilmesi için özellikle akik taşlı gümüş yüzük sol ele takılması tavsiye ediliyor. Ayrıca akik taşı özellikle 1 Haziran ve 10 Haziran arasında doğan ikizler burcunun taşı olarak bilinmektedir. Bu tarihlerde doğan ikizler, enerjik ve kıvrak zekalı olsalar da agresifdirler. Akik taşı bu özelliklere sahip ikizlerin enerjisini yükseltirken aynı zamanda agressif yapılarını da olumlu etkiler, erkeklere özgüven verir.

Bu taş ikizlerin işlerini düzene koymasına yardımcı olur, konsantrasyonu artırır. Kararsız ikizlere cesaret veren akik, yaratıcı ikizlere de ilham verir.

 

YEŞİM TAŞI – enerjiyi yükselten taşlardan biri olarak depresyona ve sıkıntıya iyi gelir. Aynı zamanda ikizlerin sinir sistemini olumlu etkiler.

 

ALEXANDRİTE – en iyi ikizler taşı olarak bilinmektedir. Bu taş sıkıntılardan kurtulmaya yardımcı olurken ikizlerin güçlü niteliklerini de geliştirir.

 

NECEF TAŞI – özellikle 21 Mayıs ile 31 Mayıs tarihleri arasında doğan ikizler için önemli doğal taşlardan biridir. Bu tarihler arasında doğan ikizler burcu temsilcilerinde sezgisel ve analitik düşünce daha çok gelişmiştir. Necef taşı, ikizler burcu uğurlu taşı olarak intellektüel aktiviteyi uyarır. İkizlerin ikna edici ve etkili olmasına yardımcı olur.

 

KEHRİBAR – özellikle iş hayatında ikizler burcunu olumlu etkileyen taşlardandır. Bu taş ikizlerin sezgiyi geliştirmesine, iş durumunu doğru şekilde değerlendirmesine yardımcı olur. Astrologlar, ikizler burcunun iş toplantılarında kehribar taşlı takılar takmasını öneriyorlar.

 

AY TAŞI – cömert ve pratik ikizlerin tek bir hedefe yönelmesine yardımcı olan doğal taşlardandır. Astrologlar, bu burcun temsilcilerine büyüyen ay boyunca ay taşı bileklik, kolye veya yüzük takmayı öneriyorlar. Ay taşının yeni ayda etkisi çok güçlüdür. Azalan ayda taşın sahibinden enerjiyi aldığına inanıyorlar.

Ayrıca ay taşının gümüş madeniyle birleşince çok daha etkili olduğu da söylenmektedir. Şöyle ki ay taşlı gümüş yüzük sol elin yüzük parmağına takılırsa ikizler burcu temsilcilerini iyi yönde etkiler. Ay taşı, yaratıcı mesleklerden olan ikizler burcu temsilcilerine ilham veren mükemmel bir tılsımdır.

 

ZÜMRÜT – iyimser bir taş olarak bilinmektedir. İkizlerin başladıkları işi sona erdirmelerine ve duygularını dizginlemeye yardımcı olur. Bu taş özellikle yaratıcı ikizler taşı olarak görülmektedir. Zümrüt, bilgeliğin ve felsefenin efendisidir. Aynı zamanda sinirleri yatıştırır ve rahatlatır. İkizlerin duygusal düşüş dönemlerinde canlanmalarına yardımcı olur.

 

HELİODOR – güneş enerjisine sahiptir. Yaşam taşı ve aynı zamanda ikizler burcu uğurlu taşı olarak da bilinmektedir. Sahip olduğu güneş enerjisiyle ikizler burcunun melankolikliğini ortadan kaldırır ve neşe getirir. Ayrıca heliodor ikizlerin aşkı bulmalarında bir muska rolünü oynamaktadır.

 

AKUAMARİN – ikizler burcunu yalanlardan korur, stres ve yorgunluğu alır.

 

KAPLAN GÖZÜ – 11 Haziran ile 21 Haziran arasında doğan agresif, kıskanç ve şüpheci ikizlerin taşıdır. Bu taş ikizler burcunun etrafta olup bitenleri farketmesine ve doğru algılamasına yardımcı olur. Akik ve ay taşı gibi kaplan gözü de gümüş ile uyum içindedir. Kaplan gözü taşlı yüzükler ikizler burcu için ideal takılardan biri olabilir.

 

İNCİ – ikizler taşı olarak bur burcun temsilcilerini kötü niyetli insanlardan korur. Astrologlar inciyi sadece aile bireylerinin takabileceği konusunda uyarıyor. Şöyle ki inci, ilişkide saflığı korur, aileye uzun süreli huzur getirir. Aynı zamanda kendine güvenen insanların üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

 

SAFİR – hava elementi burçlarından olan, sorumluluklarını ve yükümlülüklerini unutan ikizler bucunun görev duygusunu geliştirir.

Etiketler: ikizler burcunun taşı, ikizler burcu doğal taşı, ikizler taşı, ikizler burcu taşları ve özellikleri, ikizler burcu uğurlu taşı
Mart 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR