Dilek Duası, Peygamber Efendimizin Dilek Duası – Evliyaların Duaları

Dilek Duası

Hepimizin umutları, istekleri, dilekleri ve beklentiler var. Hem hayattan hem yaşantımızdan hem de ahiretten. Bunlara kavuşmak için sık sık dualara da sarılıyoruz. Peki, en etkili dilek duası hangisidir biliyor muyuz? Bugün sizler için Allah'ın izniyle birçok kişinin isteğine kavuşmasına vesile olan dilek duaları ile karşınızdayız. Peygamber efendimizin dilek duası ve evliyaların dilek duası olarak bilinen tüm duaları sizler için listeledik.

 

Kavuşmak istenilen şeyler için dilek duası okunabilir. Oldukça etkili ve kabul olan dilek duaları arasından sizde her gün okuyarak Allah'ın izniyle isteklerinize kavuşabilirsiniz. Aşağıda hem Arapça hem de Türkçe olarak kabul duası bulabilirsiniz.

 

Dilek Duası Nedir?

Yüce Allah (c.c.) kullarının sürekli olarak istemelerini emretmiştir. Bu emrin sebebi ise insanoğlunun aciz ve bazı şeylere ulaşmakta sorunlar yaşaması yüzündendir. Dilek duası da Allah'a sığınarak isteklerimize erişebilmek için yapabileceğimiz en kıymetli dualardandır.

 

Duayı okuyanların istedikleri Allah'ın izniyle kabul edilir. Fakat duayı en kalbi ve saf duygularla okumalısınız. Eğer imkân varsa da mutlaka okumadan önce abdest alınmalıdır. Abdest aldıktan sonra 3 kez besmele çekip ardından Fatiha okunmalıdır. Ardından dilek duası okunabilir.

 

Dilek Duası Arapça Okunuşu

 

"Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh."

 

En etkili dilek duası olarak bilinen bu duanın Arapça okunması daha makbuldür. İslam alimleri bu duanın saf ve temiz bir kalple tamamen Allah'a yönelerek okunması gerektiğini dile getirmektedirler. Duanın Arapça okunmasının da hayırlara vesile olduğu yine alimler tarafından söylenmiştir.

 

Dilek Duası Türkçe Anlamı

 

"Senin razı olmadıklarından ve yaptıklarımdan beni affet. Yapmadıklarımı da yapmamdan koru beni ey Allah'ım. Kendisinden hiçbir ilah bulunmayan Hay, Kayyum ve Azim olan Allah'a istiğfar eder, günahlarımdan pişman olup, sadece ona sığınırım."

 

Duaların kabul olması için sık sık okunması gereken dilek duasının Türkçe okunuşu bu şekildedir. Dilerseniz duayı Türkçe'de okuyabilirsiniz. Fakat Arapça okunması daha hayırlıdır.

 

Dilek Duasını Hızlı Kabulü İçin: Zikir

 

İslam âlimleri dilek duasını okumadan önce mutlaka zikir yapılmasını tembih ederler. Bu zikirler tabi ki yüce Allah'ın (c.c.) isimleridir. İslam âlimleri zikir ile şeytanın kovularak duanın daha hızlı yerine ulaşabileceğini dile getirmektedir. Dua ile birlikte "Ya Rahman, Ya Allah, Ya Rahim, Ya Kadir ve Ya Kavi" ismi şeriflerini 70 kez zikir edilmelidir.

DİLEK DUASI TÜRKÇE ANLAMI

1. Allah bana yeter. O'ndan başka ibadete layık hiçbir ilah yoktur.  فَإِن تَوَلَّوْاْ فَقُلْ حَسْبِيَ اللّهُ لا إِلَهَ إِلاَّ هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَهُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظِيمِ (Tevbe, 129)

2. Allah bize yeter. O ne güzel vekildir.  الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُواْ لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَاناً وَقَالُواْ حَسْبُنَا اللّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ (Al-i İmran, 173)

3. Ancak sana kulluk eder ve ancak senden yardım isteriz.  إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ (Fatiha, 5)

4. Ve âlemlerin rabbi olan Allah'a hamd olsun.

الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ  (Fatiha, 2)
فَقُطِعَ دَابِرُ الْقَوْمِ الَّذِينَ ظَلَمُواْ وَالْحَمْدُ لِلّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (En'am, 45)

 

Dilek Duası Fazileti

 

Alemlerin Rabbi, "Kullarım Benden İstesinler" buyurmuştur. İsteklerimizi Allah'a yöneltmek, her şeyi ondan isteyip, ona yalvarmak ayıp değildir. Gerçek ve samimi Müslüman her zaman, namaz kılarken bile Allah ile konuştuğunun farkındadır.

 

İstekler sadece Allah'tandır. Allah'tan tüm saflık ve yüreklilikle istenenler asla geri çevrilmez. Tüm dualar birer dilektir. Bazıları şifa diler, bazıları ihsan, bazıları evlilik. Kim isterse kendi gibi ister... Kul olduğumuzun farkında olalım, büyüklenmeyelim ve tasalanmayalım. Hepimiz aciz kullarız. Bu yüzden bir şey isterken samimi ve gerçekçi olalım. Allah'a tüm yüreğimizi açalım ve yüzümüzü ona dönelim. Peki, dilek duası faziletleri nelerdir? İşte dilek duasının hikmetleri...

 

  • Duayı okuyanın ne muradı varsa, tez zamanda gerçekleşmesine Allah'ın izniyle vesile olur.
  • Dilek duasını hangi amaçla okursanız mutlak temiz kalple okuyun. Böylece isteklerinize muvaffak olmanıza yardımcı olacaktır.
  • Hastalığın iyileşmesi, kısmet açılması (bknz: evlilik duası), işlerin yoluna girmesi için (bknz: işlerin rast gitmesi için dua) okunursa istenilen şekilde yoluna gireceği dile getirilmektedir.
  • Dilek duasının en önemli hikmeti, kul olduğunu unutmamaktır. İsteyenin, istediğinin ne kadar büyük olduğunu kabul ederek, Allah'a yalvarmasıdır.
Etiketler: Dilek Duası, Peygamber Efendimizin Dilek Duası, evliyaların dilek duası
Nisan 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR