Oğlak Burcunun Taşı Hangisidir? Uğurlu ve Doğal Taş Listesi

oğlak burcunun taşı

Burçlara göre doğal taşlar serimize zodyak işaretinin 10. burcu olan oğlak burcuyla devam ederken aynı zamanda Toprak elementi burçlarını da tamamlıyoruz. Bu defa oğlak burçlarının karakteristik özelliklerini, burcun uyumlu renklerini ve astrologların oğlak burcu doğal taş önerilerini, hangi taşların iyi şans getirdiğini, hangisinin özgüven verdiğini, hangi burcun erkek oğlaklara veya kadın oğlaklara uyumlu olduğunu sizler için araştırdık.

 

 

Oğlak Burcunun Taşı

Satürn gezegeninin himayesi altında doğan oğlaklar, Toprak elementinin diğer burçlarıyla ortak karakteristik özelliklere sahiptirler. Şöyle ki oğlaklar da boğa ve başak burçları gibi azimli, dayanıklı ve pratik kişilerdir. Aynı zamanda sadık, çalışkan ve güvenilirdirler.

 

Liderlik özelliklerine ve oğalanüstü güce sahip oğlak burçları, yalnızlığı ve yalnız yaşamayı severler. Bu nedenle de sosyal burçlar olduğu söylenemez. Sosyal çevreleri sadece akrabalarından ve çocukluk arkadaşlarından oluşmaktadır. Ama isterlerse insanlarla çok iyi iletişim kurabilirler. Sadece bu onlar için biraz zaman alır. Doğru seçilmiş oğlak burcunun taşı onların insanlarla iletişimde daha sıcak olmasını sağlar ve onları sosyal biri yapar. Ayrıca soğukkanlı olmaları ve yalnızlık eğilimlerinden dolayı da başkalarıyla iletişim kurarken duygularını kontrol altında tutarlar.

 

Çalışkan oğlak temsilcileri onlara verilen görevleri özenle ve düzenli bir şekilde yerine getirirler. İnatçı ve sabırlıdırlar. Hedefleri için her zaman savaşır, istediklerini elde edene kadar da asla vazgeçmezler.

Astrologlar burçlar için taş önerilerinde bulunurken onların karakteristik özelliklerinin ve uyumlu renklerinin yanı sıra kural olarak taşların bu burçların yönetici gezegeniyle de uyumlu olup olmadığına dikkat ederler. Oğlak burcunun taşlarını da belirlerken bu burcun ve taşların enerjilerini karşılaştırarak oğlak burcunun eksik yanlarına katkıda bulunacak, olumlu yanlarını geliştirebilecek oğlak taşı listesi sunuyorlar.

 

Uyumlu renkleri siyah, kırmızı, kahverengi ve koyu mavi olan oğlak burcu taşlarının renkleri de neredeyse bur renklerle uyuşmaktadır. Zirkon, yeşim, jasper, oniks, kehribar, ametist, mercan, akik, siyah opal, malakit, almandin, kaplan gözü, kedi gözü, turkuaz, yakut taşları oğlak burcunun uğurlu taşı olarak bilinmektedir.

 

Oğlak Burcu Doğal Taş

ZİRKON – oğlak burcununu en önemli tılsım taşlarındandır. Hatta öyle önemli bir taş ki bu taşın oğlakların hayat kapısını açan altın anahtar olduğunu söylerler. Zirkon taşı, oğlakların sezgilerini güçlendirir, hedeflerine giden yolda sabırlı olmasına, karşılarına çıkan zorlukları def etmesine yardımcı olur. Doğada geniş renk paleti bulunan zirkonun oğlaklar için sümbül, kırmızı, pembe ve turuncu renkleri uygundur.

 

ALMANDİN – garnet taşı çeşitlerinden olan opak kırmızı ve mor renkli taştır. Astrologların ve ezoteriklerin oğlak burcu doğal taş önerilerinde ilk sıralarda gelmektedir. Özgüven veren bir taş olduğu için astrologlar bu taşın günlük kullanılmasını tavsiye ederler. Taş, sahibine enerji verir, güçlerini dengeler ve sahibinin potansiyelini sergilemesine yardımcı olur. Üzüntüyü giderir, oğlak erkeklerinin öfkesiyle başa çıkmasında önemli rol oynar.

 

ONİKS – liderlik iddiasında olan ve sorumluluk almaya hazır oğlakların en önemli tılsım taşlarındandır. Bu taş oğlakların yalnızlık sorununu ortadan kaldırır, onlara özgüven verir ve iletişim becerilerini geliştirmeye yardım eder. Siyah oniks, güçlü enerjisiyle sahibine şans getirir, onu beladan ve zarardan korur. Oğlak burçları üzerinde özellikle iyileştirici bir etkiye sahiptir. Bağışıklılığı güçlendirir ve birçok hastalıklardan kurtarır.

 

MALAKİT – oğlak burcunun özellikle inatçı kadınlarına uygun olmakla onları bir tartışma ve kavga zamanında yatıştırır ve hoşgörülü davranmasını sağlar. Taş, oğlakların zihnini rahatsız edici düşüncelerden temizlemeye ve zekasını geliştirmesine yardımcı olur. Ayrıca arkaraşlık ilişkilerini kurmaya zorlanan oğlakları sosyal biri yapar.

 

OPAL – oğlak taşı olmakla bu burçların bireyselliğini ortaya çıkarmaya, yaratıcılığını ve hayal gücünü geliştirmeye yardımcı olur. Oğlak burçları için opalin özellikle asil siyah rengi tavsiye edilir.

 

TURKUAZ – iş dünyasında oğlakların başarıya ulaşmasına ve kendini göstermesine yardımcı olur. Bu taş, oğlaklara sıcaklık duyguları bahşeder, iyi şans getirir ve güç verir.

 

TOPAZ – yeteneklerini ortaya çıkarmak isteyen oğlak kadınları için mükemmel bir tılsım olduğu doğrudur. Sadece kadınlara değil oğlak erkeklerine de uyan taşlardandır. Şöyle ki topaz, oğlak erkeklerine önemli kararlar alırken yardım eder, onları nazardan korur. Zeka üzerinde olumlu etkisi olan topaz taşı, stresle de başa çıkar.

 

JASPER – tılsım olarak oğlakların hayallerine ve ihtiyaçlarına uyum sağlamaktadır. Şöyle ki bu taş, oğlaklara şansı çeker. Astrologların takı şekilde kullanmayı tavsiye ettiği bir taştır. Jasper, oğlak kadınlarına zenginlik bahşeder, finansal açıdan refahı getirir.

KEHRİBAR – güneşten aldığı sıcaklık ve enerjiyle oğlak burcunun kalbine sıcaklık getirir, duygusal durumu dengeler. Oğlak burcunun uğurlu taşı olarak bu burç üzerinde iyileştirici etkiye sahiptir. (bknz: Kehribar Taşı Özellikleri)

 

YAKUT – almandine taşı gibi oğlak burcu temsilcilerinin potansiyelini ortaya çıkarmaya, ve doğru yolu seçmeye yardımcı olur. Aynı zamanda bu taş, oğlakları nazardan, negative enerjidedn ve kötü niyetli insanlardan da korur.

 

AKİK – ise yumuşak ve sıcak tonlarıyla oğlak burçlarına uyan doğla taşlar sırasında yer almaktadır. Bu taş, inatçı oğlaklara sakinliği bahşeder, iş hayatlarında başarıya ulaşmasına ve maddi durumu güçlendirmeye yardım eder. (bknz: Akik Taşı Özellikleri)

 

YEŞİM – genellikle yeşil renk olmakla inatçı oğlakların sinir sistemini sakinleştirir, zihni temizler.

 

 

 

KAPLAN GÖZÜ – çekingen oğlak kadınına özgüven verir. (bknz: Kaplan Gözü Taşı Özellikleri)

Etiketler: oğlak burcunun taşı, oğlak burcu doğal taş, oğlak burcunun uğurlu taşı, oğlak taşı
Mayıs 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR